השתלת עצם ממקור עצמי (אונליי גרפט) וטיפול PRP

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

25/06/2013 | 02:35 | מאת: טדי

מתי נדרשת (לשם השתלת שתל) השתלת עצם ממקור עצמי (אונליי גרפט, במקום תחליפי עצם) והאם טיפול PRP הינו אפקטיבי ?

טדי שלום השתלת עצם ממקור עצמי היא אחת האפשרויות להשלמת חסרי עצם באזורים שעברו ספיגה.חסרון השיטה היא באי הנוחות למטופל לאחר הטיפול(נפיחות,כאב וכו). קיימות אלטרנטיבות אחרות כמו שימוש בתחליפי עצם הנלקחים מבנק רקמות ועצם ולא מהמטופל עצמו כך שאין צורך באתר כירורגי נוסף. לגבי PRP יש לשיטה יתרון בריפוי רקמה רכה אך לא בבנית עצם. כמובן שמבלי לראות ספציפית את המקרה לא אוכל לומר מה שיטת הטיפול המועדפת.

מנהל פורום שתלים דנטליים