חוזק עצמות הלסת

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

04/06/2013 | 11:18 | מאת: חני

שלום, אני בת 67, שנים רבות אני מרכיבה תותבות, בלסת התחתונה לא היו שינים משלי יותר מ10 שנים ולמעלה עד לפני כמה חודשים היתה עדיין שן אחת אחרונה שעליה היתה תפוסה התותבת. ז"א אולי 25 שנים בערך אני עם תותבות. כרגע אני רק עם התותבות ללא שום שיניים משלי, התותבות מאז שעקרתי את השן האחרונה, ממש מציקות לא יושבות טוב, נופלות מפריעות בזמן דיבור. הלכתי למספר רופאים להתעניין על שתלים עם צילומי שיניים, 3-4 רופאים אמרו לי כי יש לי בעיה בלסת התחתונה שאין מספיק גובה עצם על מנת להשתיל שיניים, כולל רופא קופת חולים, לעומתם 2-3 רופאים אחרים אמרו שאפשר עם תיק תקים או לשים שתלים ותותבת עליה ז"א שאפשר. שאלתי היא האם יש קשר בין גיל למצב העצמות ובפרט לעצמות החניכים שיכול לגרום לבעיות בהשתלת שיניים ולסדקים או פיצוץ העצם? עם זאת, אני רואה תוכניות בטלויזיה שאנשים בגיל 80 + עושים שתלים, האם העצם חזקה מספיק בגילאים אלו? אני חייבת לציין כי חשבתי כבר ללכת לעשות שתלים וביקשו ממני אישור על מצב בריאות מהרופאת משפחה פניתי אל רופאת המשפחה והיא אמרה שהיא לא ממליצה לי לעשות זאת, (פניתי אליה כשבאותו זמן יש לי גם כאבים במפרק כף היד) ושהיא לא מממליצה בגילאים מבוגרים בגלל שאולי העצמות לא חזקות, האם יש קשר? הרי מבוגרים סובלים קצת מכאבים לפעמים ואני רואה כאמור שבגיל 80+ עדיין הם עושים השתלות שיניים. אני אשמח לתשובה כי אני ממש לא יודעת עכשיו מה לעשות, יצאתי מבולבלת מכל המצב ואני ממש במצב לא נוח עם השיניים התותבות שיש לי בפה שנעשה יותר גרוע. מה לעשות? תודה רבה מראש.

חני שלום, אני בהחלט יכול להבין את הבלבול בו את נמצאת. נכון שאיני יכול לקבוע בשלט רחוק מבלי שראיתי תצלומים אם ניתן לבצע שתלים במקרה שלך אך אני יכול להרגיעך ולומר לך כי נדירים ביותר המקרים בהם לא ניתו לעשות דבר. אשמח לעזור ולייעץ ובמידה ותרצי לטפל אך כתנאי מקדים לכך אצטרך לבדוק ולראות את הצילומים.

מנהל פורום שתלים דנטליים