הרמת סינוס , שתלים .

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

27/05/2013 | 20:22 | מאת: אהוד

שלום רב , 1. מקריאה באינטרנט עולה , לכאורה , כי יותר חשוב מיומנות המשתיל מאשר סוג השתל עצמו . טענה זו באמת משכנעת אבל בכל זאת , האם יש לסוג מסוים של שתלים עדיפות על פני סוגים אחרים ? ואם כן , האם תוכל לפרט בבקשה . 2. שמעתי שיש שיטה חדשה להרמת סינוס סגורה על ידי שתל מיוחד - iraise - שדרכו מזרימים תחליף העצם שנמצא בתצורה נוזלית בתוך מזרק . אשמח למענה לשאלות הבאות : א.האם באמת נכון הדבר שבשיטה זו הסיכויים לקריעת או ניקוב של רירית הסינוס יורדים דרמטית בהשוואה לשיטות אחרות של הרמות סינוס - סגורות או פתוחות ? ב.האם יש יתרון לכך שמילוי רצפת הסינוס נעשה בתחליף עצם שתצורתו נוזלית (ההיגיון שלי אומר שנוזל "מתעצב" לפי הצורה הגיאומטרית של המקום אליו הוא מוזרק בצורה יותר טובה מאשר "דחיפה" של תחליף עצם בצורה ידנית ) ג.האם יש לך באופן אישי ניסיון אישי עם השיטה , ואם כן מהי התרשמותך ביחס לשיטות האחרות הקיימות בשוק . תודה וסליחה על הפנייה הארוכה .

שלום אהוד אשתדל לענות על כל השאלות על פי הסדר 1)לסוג השתל אין כל חשיבות.בעבר היו איכויות שונות של שתלים אך כיום אין כמעט הבדל בין השתלים שכן כולם עשויים מאותו החומר והשינוי היחיד הוא בשטח החיצוני ובציפוי.אחוזי ההצלחה בכולם דומים. 2)לגבי שיטת הרמת רצפת הסינוס באמצעות השתל היעודי-IRAISE השיטה אכן מתאפיינת בשיעורי קריעת רירית קטנים יותר בהשוואה לשיטות הקונבנציונליות במידה והיא מבוצעת אצל רופא מיומן... המגבלה היחידה בשיטה זו שהיא מחייבת נוכחות עצם רחבה מספיק שכן קטר השתל המינימלי הוא מעט יותר מ-4ממ. לסוג חמר המילוי אין כל יתרון או חסרון . השיטה קיימת זמן לא רב כך שמוקדם עדיין להסיק מסקנות.

מנהל פורום שתלים דנטליים