שתל זירקוניה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

11/01/2013 | 22:40 | מאת: אבי

שלום רב, יש לי 2 שאלות ואם אפשר להתייס לשניהם בפירוט, תודה רבה: 1) אני בן 28 ואני צריך לבצי 2 שתלים בשיניים הטוחנות, 1 בצד ימין ו 1 בשמאל..לאחרונה קראתי באינטרנט שקיימים שתלים שנקראים שתלים לבנים שעשויים מזירקוניה ולא שתל מתכת מטיטניום..האם כבר רופאי שיניים מבצעים השתלות עם שתלים מסוג שכזה?מה היתרון בשתל זירקוניה מאשר שתל טיטניום?אם אפשר מידע לגבי זה והאם עדיף לבצע שתלים מזירקוניה ולא מטיטניום?עדיף לשים זירקוניה ולא מתכת לא? 2)בנוסף לגבי הכתר על השתל טיטניום- קראתי שעושים גם מבנה וכתר מזירקוניה על השתל מטיטניום, הריי היתרון בזירקוניה הוא שאין את ההשחרה בחניכיים אבל בכול מקרה הכתר יעמוד על השתל שעשוי ממתכת אז איך בא לידי ביטוי היתרון של זירקוניה?והאם זירקוניה עמידה בשיניים טוחנות..? תודה רבה

שלום אבי קודם כל ברצוני לתקן לך טעות בסיסית ומהותית- זירקוניה היא סוג של מתכת....אם כי אין לה מראה מתכתי כיוון שהיא לבנה. לגבי השתלים- עדיין קיימות מגבלות בשתלי הזירקוניה הקיימים בשוק שכן כולם באים במיקשה אחת לעומת שתלי הטיטניום שניתן באמצעות המבנה המתברג לשנות זווית. ספציפית לגביך לא הייתי ממליץ על ביצוע שתלי זירקוניה מה גם שבמיקום השיניים החסרות אצלך אין מגבלה אסתטית. לגבי שחזור על גבי שתלי הטיטניום באמצעות כתרי זירקוניה- בהחלט מקובל.שוב..היתרון במבנה זירקוניה הוא בעיקר באזור קדמי בו יש חניכיים דקות ואנו מונעים השתקפות השתל דרך החניכיים- במקרה שלך אין רלבנטיות.

מנהל פורום שתלים דנטליים