השתלת עצם-הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

28/11/2012 | 16:58 | מאת: בלבלית

א. שאלה כללית: האם הרמת סינוס והשתלת עתם הם שני דברים שונים ? מהסברים שקיבלתי הבנתי שמדובר באותה פרוצדורה. ב. במסגרת טיפול שעליי לעבור הציעו לי השתלת עצם בשיטה חדשנית המבטיחה 100% הצלחה בקליטת העצם. מדובר באבקת עצם אדם שמערבבים אותה עם דם המטופל.לא מצאתי באינטרנט איזכור לשיטה הנ"ל. ג. אחת השיניים אצלי היא בריאה לחלוטין אך נאמר לי שיש נסיגת עצם והציעו לי לעקור את השן ולשים שתל עם השתלת עצם כמובן. האם ישנה אפשרות אחרת ? האם ניתן למלא עצם במקום העצם שנסוגה? אודה להתייחסותך תודה

02/12/2012 | 09:17 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום הרמת סינוס הינה פרוצדורה כירורגית בה דוחקים ומרימים את רצפת הסינוס ומוסיפים עצם על מנת שניתן יהיה למקם שתלים בעלי אורך מתאים לצורך שיקום המקום כך שלשאלתך- בהחלט כן. הבטחה של 100% בקליטת עצם אינה מציאותית...אין פרוצדורה רפואית שיכולה להבטיח 100% בשום מקום ואצל אף אחד...ולא השיטה אינה חדשה. לשאלתך האחרונה איני יכול לענות מבלי שראיתי את תצלומי הרנטגן ובדקתי קלינית את המקום.

מנהל פורום שתלים דנטליים