קיצור התהליך של ההשתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

10/07/2012 | 15:55 | מאת: יגאל

שלום, בתוך שבועיים-שלושה אני אמור לעבור השתלה באחת השיניים בלסת העליונה(קדימה) מאז ההעיקרה אני מתהלך עם "שן תותבת" על מנת לשמור על אסתטיקה(כאמור השן קדמית) וזה דיי מעיק והייתי מאוד רוצה לקצר את התהליך. יש לי ביטוח שיניים כולל לנושא השתלות בחברת הפניקס. לטענת הרופא אילו יצמד לסוג השתל המאושר על ידי הביטוח כל התהליך עד לסיומו עלול לקחת כחצי שנה מהניתוח.אולם אם יבצע שתל בטכנלוגייה יקרה יותר מלבד היתרונות בעצם הטכנלוגייה הטובה יותר גם הזמן יתקצר לכארבעה חודשים.הבנתי שהתוספת הכספית שאדרש לשלם,מעבר לתשלום שיגיע מהביטוח לרופא היא כ 2,000(למיטב זכרוני ,יתכן 3,000 ש"ח) 1.האם אכן שתל בסיסי כזה המבוטח על ידי הביטוח דורש תהליחך החלמה של כחצי שנה? 2.האם אכן יש טכנלוגיות טובות יותר המקצרות את התהליך בכחודשיים ? 3.אשמח לשמוע המלצתך בנושא יגאל

11/07/2012 | 19:33 | מאת: ד"ר זיו מזור

יגאל שלום מה שאתה מתאר תמוה בעיני..לסוג השתל ומקום ייצורו אין כל קשר למשך ההחלמה.יתר על כן אם מדובר אכן בשן בודדת קדמית יתכן שניתן לבצע "העמסה מיידית" של השתל וכך תוכל ללכת עם שיקום זמני מודבק על גבי השתל מבלי ללכת עם תותבת נשלפת כפי שאתה הולך היום. נראה לי שעליך לבדוק שוב מה הוצע לך ואולי לבקש חוות דעת נוספת...

מנהל פורום שתלים דנטליים