נסיגת עצם

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

03/12/2007 | 18:12 | מאת: אליאן

לדר' מזור שלום רב, אני בת 28. לפני כ- 12 שנה עברתי 2 שתלים בשניים קדמיות עליונות סמוכות בעקבות פגם מולד של חוסר בשיניים קבועות. ההשתלה עברה בהצלחה, ללא בעיות מיוחדות. לפני מס' ימים ביקרתי אצל רופא השיניים שלי. בהסתכלות על איזור השתלים אמר שיש לי נסיגת עצם וששכבה דקה של רקמת החיך מכסה את השתלים ושיתכן ובעתיד אאבד את השתלים. לאחר ביצוע צילום פנורמי ציין שהמצב פחות חמור ממה שצפה אך עדיין נראה איבוד עצם ניכר באיזור. אני מאוד מודאגת מהאבחנה, וחוששת שאאבד את שתלים במהרה. הייתי שמחה לדעת מה עושים במצב כזה? האם אפשר להשתיל שוב שיניים, שכן אם אין מספיק עצם באיזור איך השתל יקלט? האם יש דרך למנוע איבוד עצם נוסף? כיצד מאבדים שתלים, האם הם פשוט נופלים יום אחד? אשמח אם תוכל לתת לי מידע בנושא, אני מאוד מודאגת ובעיקר מפחדת. בברכה, אליאן

04/12/2007 | 18:37 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום אליאן קשה לי לענות על שאלתך מבלי שראיתי את המקרה והצילומים מול עיני ולכן אענה לך בכלליות. שתלים אינם פיתרון לכל החיים שכן יש אבדן עצם עם השנים וכמוכן יש התקדמות בחמרים מהם עשויים השתלים וציפויים בעקבות נסיון העבר. הדרך הטובה ביותר למנוע נסיגת עצם היא שמירה על הגיינה נאותה ומעקב צמוד של הרופא המטפל. במצבים של נסיגת עצם וצורך בהוצאת השתל יש לעיתים צורך בשחזור העצם החסרה וזו פרוצדורה מורכבת יותר אך בהחלט אפשרית.

04/12/2007 | 19:04 | מאת: אליאן

דר' מזור, תודה על תשובתך המהירה. אך עוד שאלה, האם בד"כ איבוד השתלים מתרחש בפתאומיות, כלומר יתכן ויום אחד הם פשוט יפלו ללא "התראה מוקדמת" או שזה תהליך הדרגתי שבו השתל מתחיל להתנדנד ואז אפשר בהתראה קצרה לעשות איזו פרוטזה זמנית מבלי להסתובב בלי כיסוי לחלל שנפער? איך אני יכולה לזהות ביומיום שיש התדרדרות ביציבות השתל? תודה מראש על התייחסותך. אליאן

מנהל פורום שתלים דנטליים