שתלים-פרשה ארוכה ומפחידה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

07/06/2009 | 15:49 | מאת: רקפת

שלום לד"ר, אני בת 39, חרדתית איומה מרופאי שינים בעקבות טראומות רבות שנים, החלטתי סוף סוף לגרור את עצמי לטיפלו בשיניים (רק בהרדמה כללית העזתי), קיבלתי תוכנית שקצת חשכו עיניי, צריכה עקירה של 7 שיניים (4 שיניים +3 שיני בינה) ואח"כ אצטרך שתלים וכנראה גם עצם. נשמע לי מפחיד מאוד, ובעיקר, הפחד מה יהיה חצי שנה בלי שיניים??? זה המון זמן, המון תעצומות נפש כל פעם הפחד והכאבים. אשמח אם תרגיע ותסביר לי מה יהיה. האם שמים משהו זמני? תודה

09/06/2009 | 18:30 | מאת: ד"ר זיו מזור

רקפת שלום קודם כל אינך צריכה לחשוש מכל נושא הכאב.ניתן לבצע במצבים של אנשים החוששים מטיפול יותר מאחרים את הטיפול תחת סדציה(טשטוש). במצב שכזה אינך חשה דבר ואף אינך זוכרת מה ארע בכל מהלך הטיפול.יחד עם זאת את עדיין בהכרה מלאה ומשתפת פעולה. לשאלתך בדבר פיתרון זמני הרי שכמעט בכל מצב ניתן לתת פיתרון זמני לשיניים העקורות. בכדי לתת לך תשובה נחרצת יש כמובן לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית. אשמח להיות לעזר בכל שאלה נוספת

10/06/2009 | 07:53 | מאת: רקפת

תודה רבה ד"ר על המילים המרגיעות וההסבר. רציתי לשאול, כמה זמן בערך ממתינים אחרי העקירות עד להשתלות? אצלי מדובר על שיניים 16,26,27,36,37 ולגבי שן 12 הקדמית היא בסימן שאלה לטיפול כי היא לא כואבת ויש בה סתימה דיי גדולה מאחור וראו בצילום דלקת והרופא אמר שיש שתי אפשרויות: או לעקור ולשים שתל או טיפול שורש וכתר אבל בספק אם יחזיק זמן רב כי השן דיי אכולה. כמו כן, הייתי רוצה לדעת כמה זמן אחרי ההשתלות אני ארגיש טוב ואוכל לתפקד? אני יודעת שזה אינדיווידואלי אבל בערך ימים/שבועות/חודשים? אני פוחדת שלא אתפקד ואני אישה עובדת קשה בהייטק עם 3 ילדים ואין לי את "הפריווילגיה" הזו של כאבים ומוגבלות. תודה שוב על העזרה. רקפת

מנהל פורום שתלים דנטליים