אבצס לאחר השתלה. דחחחחוף

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

12/12/2008 | 22:19 | מאת: רומית

לפני כשבועיים עברתי השתלה. היום הופיע לי אבצס בחנכיים מעל אזור ההשתלה. הדבר כואב לי מאוד. אני אמורה לטוס מחר לארה"ב למשך כשלושה שבועות לטיול ומודאגת מאוד. מה עלי לעשות? האם הופעת הפצע פירושה דחיית השתל? אנא ענו לי בדחיפות. תודה רבה

12/12/2008 | 23:22 | מאת: ד"ר זיו מזור

הופעת אבצס באזור ההשתלה המלווה בכאב אינה סימן מבשר טובות.יש צורך להיבדק על מנת לזהות את מקור הבעיה. אחת האפשרויות היא אכן דלקת סביב השתל המעידה על דחיה.

13/12/2008 | 00:00 | מאת: רומית

הרבה תודה על תגובתך המהירה. במידה וזה אכן מעיד על דחיית השתל, מה השלב הבא? הוצאת השתל באופן מיידי? לקיחת אנטיביוטיקה? האם לדעתך אאלץ לדחות את נסיעתי מחר או יש דרך לטיפול מסויים שיידחה את הכאבים באופן זמני עד קבלת טיפול ממשי כמו הוצאת השתל במידת הצורך. (הבנתי כי בד"כ דחיית שתל קיימת אצל מעשנים ואני לא מעשנת.. האם כך?)

מנהל פורום שתלים דנטליים