עישון אחרי השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

03/09/2015 | 19:26 | מאת: סטודנט

רציתי לדעת האם עישון של מריחואנה ללא טבק או חומרים נוספים יפגע בבניית העצם החדשה. למיטב הבנתי הבעיה העיקרית בעישון טבק היא הצרה של כלי הדם, וכתוצאה מכך פגיעה באספקת הדם לחומר המושתל, דבר שעלול להאיט ו/או לפגוע בבניית העצם החדשה. בכל המידע שהצלחתי למצוא נראה כי מריחואנה היא חומר שמרחיב כלי דם, ולכן אני מניח שזה לא אמור להיות בעייתי לעשן את זה ללא טבק. האם אני צודק? אם לא, במה זה עלול לפגוע בתהליך? שאלת בונוס: קפאין הוא חומר שמצר כלי דם, למה הוא לא נחשב כחומר שפוגע בבניית עצם? תודה מראש.

שלום אכן הקביעה כי עישון מזיק ומאט ריפוי לאחר הליכים כירורגיים נובע מהנזק שהניקוטין גורם לכלי הדם הקטנים ולכן אספקת הדם בעייתית יותר. איני מכיר כל קונטראינדיקציה לגבי מריחואנה.קיימת כן התווית נגד לעישון מיד אחרי פרוצדורות כירורגיות וזאת בשל תנועות היניקה/מציצה ועל כן ב-24 השעות הראשונות לאחר הניתוח יש להימנע מעישון כלשהו.

מנהל פורום שתלים דנטליים