שאלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

20/05/2015 | 23:10 | מאת: צבי

שלום, בן 65, עם בעיה בשיניים שדורשת טיפול של עקירת 2 שיניים, השתלה של שתלים ובניית 3 כתרים - התחלתי כבר בטיפול של העקירה. עקב אוסטאופורוזיס נוטל אקטונל בשנתיים וחצי האחרונות. אמי ואחי ז"ל חלו בסרטן. לאחרונה נאמר לי שבמידה ואני נוטל אקטונל וגם מטופל בשתלים זה יכול להוות בעייה כלשהי בהקשר של מניעת סרטן. שאלותיי: 1. האם זה נכון? האם יש קשר בין אקטונל לבין טיפול של שתלים? 2. כיצד השילוב של נטילת אקטונל וטיפול של שתלים קשורים לנושא של סרטן? 3. האם עליי להפסיק את אחד משני הדברים- נטילת אקטונל או להפסיק את הטיפול של השתלים? או שאפשר להמשיך בשני הטיפולים במקביל. אודה לתשובתך. לאחרונה נאמר לי

שלום צבי נטילת אקטונל שהיא תרופה ממשפחת הביספוספונטים עשוייה לגרום לסיבוכים כירורגיים של התפתחות נמק בעצם הלסת. על מנת לקבוע אם אתה בקבוצת סיכון ניתן לבצע בדיקת דם הנקראת CTX. לא כל מי שנוטל אקטונל מצוי בקבוצת הסיכון הזו. לגבי אקטונל וסרטן- לא ידוע לי כל קשר.

מנהל פורום שתלים דנטליים