שתלים בשיטה הממוחשבת

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

13/05/2015 | 17:48 | מאת: דורית

לפני למעלה משנתיים עקרתי את שיניים 16 ו-17 בזמן האחרון החלו להתנדנד לי שיניים 15 ו-16 ו-12, הומלץ לי לעקור אותו התייעצתי עם שלוש מרפאות: מרפאה אחת השייכת לאחת מקופות החולים ועובדת בשיטה הישנה של עקירה לחכות תקופה, לבצע שתל לחכות עוד תקופה ורק אחר כך לשים כתר קבוע-כמובן שלא הסכמתי כי עליי ללכת בכל הזמן הזה עם תותבת. מרפאה שניה הציעה לי את השיטה הממוחשבת הרופא הציע לי לעקור את רבע הלסת העליונה כלומר את שיניים 11,12,13,14,15 (להזכירך ששיניים 16 ו-17 כבר חסרות לי) ולעשות ביום אחד את כל העקירות לשים 5 שתלים ועל גב השתלים לעשות 7 כתרים זמניים והכל ביום אחד מרפאה שלישית הציעה לי לעקור את כל רבע הלסת העליונה ולבנות לכל שן שתל (כלומר 7 שתלים) והשיניים שנעקרות באותו יום חייבות להוסיף עליהם עצם שזה כמובן מייקר מאוד את המחיר. לטענתם השיטה הממוחשבת שלא מוסיפים בה עצם, היא שיטה שעדיין לא הוכחה כמועילה ואינה מחזיקה מעמד יותר מחמש שנים כיוון שלא מוסיפים עצם באותו יום של העקירה ו-7 כתרים שמונחים על 5 שתלים הם גם דבר לא מומלץ. אני מאוד מבולבלת ואיני יודעת מה לעשות כמובן שהפרשי המחירים בין מרפאה למרפאה הם גדולים מאוד. אני מאוד התרשמתי מהשיטה הממוחשבת שמבוצעת עם פחות סבל וכאבים אך אני מפחדת שהכסף שהוציא יהיה למטרה זמנית בלבד. מחכה דחוף לתשובתך. תודה.

שלום דורית קשה לי לענות לשאלתך מבלי שבחנתי וראיתי את הצילומים. אני מניח שעשו לך צילומי סיטי ועל סמך צילומים אלו נתנו לך תכנית טיפולים.בכל אופן את צודקת בכך שהטיפול שהוצע לך בקופת החולים כנראה אינו הנכון במצבך.האם צריכה השתלת עצם? זאת אוכל לענות רק אם אראה את הצילומים.בכל מקרה על פי התיאור שלך את זקוקה לרופא מנוסה בתחום.

מנהל פורום שתלים דנטליים