שימור מכתשית לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

15/09/2020 | 12:56 | מאת: עידו

נעקרה לי שן טוחנת תחתונה והפריודונט אמר שאין טעם לבצע שימור מכתשית לאחרי העקירה מכיוון שגם ככה עוד 3 חודשים בזמן התקנת השתל הוא יוסיף גם עצם ויעשה אוגמנטציה. הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת של עוד פריודונט והוא אמר שכן היה צריך לעשות שימור מכתשית לאחר העקירה. אני מודאג מכך שלא נעשה שימור מכתשית, האם הוספת עצם בזמן השתלת השתל 3 חודשים לאחר עקירה מייתרת בעצם את שימור המכתשית או שעדיף היה לבצע אותה בכל מקרה? מה החסורונת בכך שהיא לא בוצעה בזמן העקירה?

שלום עידו ככלל נהוג כיום לבצע שימור מכתשית יחד עם עקירתה של השן וזאת ממספר טעמים: 1.הקטנת ספיגת העצם לאחר העקירה.במקרה ולא מתבצע שימור המכתשית אין שליטה על כמות ספיגת העצם ובמצבים מסויימים לא ניתן יהיה להחזירה לאותה רמה מבוקשת לאחר מכן. 2.באזורים קדמיים כמעט תמיד אנו משתדלים לבצע את שימור המכתשית יחד עם ביצוע העקירה שכן ספיגת העצם שם מהירה יותר. 3.במידה ותוצאות השתלת העצם אינן מספקות ניתן להוסיף או להשלים בזמן ההשתלה. 4. במידה ועושים זאת יחד עם ביצוע ההשתלה לא ניתן לחזות את התוצאה. ישנם מצבים בהם אנו ממתינים מספר שבועות בטרם נבצע שימור מכתשית כמו למשל דלקת אקוטית.במצבים אלו יש להמתין תחילה לאחר העקירה לירידה במדדי הדלקת.כמוכן באזורים אחוריים שאינם אסתטיים ניתן לעיתים להמתין ולבצע את השתלת העצם יחד עם השתל הדנטלי.

מנהל פורום שתלים דנטליים