כמה מחזיק שתל והאם חובה לעקור ?

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

27/10/2019 | 19:25 | מאת: חנן

שלום לד״ר. בשן טוחנת 16 בעלת טיפול שורש וכתר מלפני 25 שנה, התגלתה עששת קשה. הומלץ לי לעקור ולעשות שתל. - מדוע תיאורטית לא ניתן לסתום חור שנוצר מתחת לכתר ולעשות כתר חדש (במקום לעקור) ? -האם יש חשיבות לכמה מוקדם עוקרים, כלומר אם לא אעקור מיד, האם השתל העתידי עלול להסתבך (ואיך)? - כמה זמן מחזיק שתל ומה השלב הבא אחרי השתל, אם הוא כבר לא מחזיק (נניח בגיל זיקנה) ? אני בן 50, תודה.

שלום חנן קשה לי לענות ספציפית למקרה שלך מבלי שריתי את המקרה ואת תצלומי הרנטגן.באופן כללי ככל שממתינים ניותר יהיה קושי גדול יותר בעקירת השן.במידה והוחלט על עקירת השן אני מניח שהיא לא ברת שיקום. כללית שתלים הם פתרון לטווח ארוך ולגילך אין כל משמעות מבחינת אורך חיי השתל והפרןגנוזה שלו.תמיד ניתן יהיה בדרך זו או אחרת לבצע שתל חדש או חלופי למקרה והשתל הקיים לא ישרוד.

28/10/2019 | 01:11 | מאת: חנן

באם אכן אין מנוס מעקירה. תודה רבה

מנהל פורום שתלים דנטליים