תחושה של שבר או סדק בשן

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

23/12/2018 | 18:24 | מאת: שמרית

מקווה שאני סתם מרגישה יש לי תחושה מעין שבר מתחת לכתר קבוע. שאלתי מה ההבדל בין שבר לסדק בשן האם רואים בצילום במיוחד שזה מעל חודש ומה הטיפול לזה ? ואם זה שן שיש בה כבר כתר אם יהיה שבר או סדק במקרה כזה יש אפדרות לטפל או רק עקירה?

שלום עלייך לגשת לרופא המטפל לצורך איבחון הבעייה. ככלל סדק אורכי בשן לא ניתן לטיפול אלא באמצעות עקירה. שבר בשן יכול להיות מטופל על פי מיקום קו השבר. אם השבר עמוק תחת החניכיים יתכן ויהא צורך בעקירת השן.

23/12/2018 | 20:17 | מאת: שמרית

בגלל כתר קיים האם בצילום בדרך כלל רואים אם זה סדק או שבר או אפילו בעיה אחרת כי יש הרגשה של שבר או סדק כאב בניקוי בין השינייםצומדי פעםמאף דימום האם זה אומר משהוא ברור שאלך בקרוב להיבדק והדימומים והכאבים בעוצמות משתנות כבר איזה חודש ומנקה טוב חשבתי שיעבור ורק דלקת קלה אבל רואה שלא עובר.

מנהל פורום שתלים דנטליים