C.T.

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

09/08/2014 | 07:20 | מאת: מירה

שלום מבצעים לי כעת השתלות שיניים: 3 בלסת עליונה וכל הלסת התחתונה. הרופא ביקש צילום פנורמי לפני התחלת הטיפול וגם C.T. כעת לקראת השיניים הקבועות הוא דורש שוב C.T. אני מודאגת כי יש לי גידול בפאראתירואיד כמו גם קישוריות בתירואיד. והקרינה עלולה לפגוע בבלוטות. בכל המכונים שבדקתי לא מוכנים לבצע צילום עם צווארון הם טוענים שהצילומים עם צווארון יוצאים מטושטשים ואז עושים שוב צילום והקרינה תהיה חזקה פי כמה... שאלתי - האם הכרחי לבצע לקראת השיניים הקבועות C.T.? או אולי מספיק רק צילום פנורמי? לתשובתכם אודה מירה

מירה שלום אם אני מבין נכון הרי שכבר ביצעת את השתלים ועל כן צילום פנורמי דיגיטלי יספק.אין צורך בצילום סיטי למטרת חשיפת השתלים.במידה וטרם בוצעו השתלים יש לשקול ביצוע CT.בכל אופן במידה ובוצע כבר בעבר צילום CT לאותו האזור יתכן שניתן להסתפק בו.

מנהל פורום שתלים דנטליים