צלצולים באוזן ימין

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/11/2010 | 18:11 | מאת: דני

שלום יש לי בעייה. אני בן 24 ללא בעיות בריאות. עד לפני כחודש כשהייתי חוזר ממקומות רועשים הצפצופים היו נעלמים תוך שעה -שעתיים. כעת, עברו כעשרה ימים מהפעם האחרונה שהייתי במקום רועש והצפצופים באוזן ימין לא חלפו מאז. פניתי לרופאת אאג ולאחר בדיקת שמיעה (שיצאה תקינה) נאמר לי שאין בעייה ולהמשיך לצאת למקומות רועשים עם אטמי אוזניים. הבעייה היא שזה בדיוק מה שעשיתי בפעם האחרונה.כלומר יצאתי עם אטמי אוזניים פשוטים - והצפצוף לא חלף מאז (מאז לא הייתי חשוף לשום רעש בעוצמה גבוהה). ההרגשה שלי היא כאילו שהאוזן מאוד רגישה לרעשים, כלומר יש רגעים שהצפצוף נחלש, ואז הפלאפון של מישהו לידי יצלצל ופתאום הצפצוף באוזן מתחזק. כנ"ל מרעש של מכוניות וכדומה. ההרגשה שלי היא שמכיוון שהאוזן רגישה אפילו לרעשים של היום -יום (מכוניות וכו) אז הצפצוף אף פעם לא נעלם לגמרי. מה אפשר לעשות בנידון? יש דרך לתקן את המצב? והאם העובדה שיש רגישות כזאת לרעשים באוזן (ברמה שזה מפריע לשיגרה שלי) מעידה שאם המצב ימשך השמיעה שלי תיפגע? תודה רבה על העזרה!

29/11/2010 | 19:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב המוח יודע לסנן את הצפצופים לכן הם לרוב חולפים ונרגעים. רגישות לרעש ובעיקר פחד רציונלי מרעש רק יחמירו את כל התופעות כך שהדבר הכי חשוב הוא להרפות מהנושא, ולתת למוח לעשות את העבודה שלו בלי "התערבות" מצידך.... כדי להבין יותר צריך יעוץ TRT כדי לעזור לך להרגע מהתופעות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס