האם יש לי היפראקוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/08/2010 | 11:38 | מאת: ל

גרנו בדירה שבה סבלתי מאוד מרעשי גרירת רהיטים מהשכנים מעל. עברנו דירה (ילדתי לפני 5 חודשים) וגם בדירה החדשה לצערי, אני מאוד רגישה לרעשי גרירת רהיטים מהשכנים ליד. אובחנתי ע"י פסיכולוג דיכאון לאחר לידה בדרגה קלה וכי חלק מהרגישות לרעש נובעת מהדיכאון. כעת חל שיפור בדיכאון (אני בטיפול) אך הרגישות לרעש עדיין קיימת. האם ייתכן כי מדובר בכלל בבעיה פיזיולוגית ולא על רקע נפשי?

15/08/2010 | 22:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מהכותרת את מבינה שזו חלק מהבעיה לפחות.... ברור שדיכאון פוסט לידתי יכול להיות גם חלק מתופעה של סטרס, וזו יכולה לגרום להיפראקוזיס או להחמיר אותו. מה שברור - היפראקוזיס לא יגרום לדיכאון שלאחר לידה. אגב, גם דיכאון הוא בעיה פיזיולוגית ובוודאי שהדיכאון שלאחר לידה הוא כזה. זו פשוט עוד תגובה של המוח לשינויים ההורמונליים והמשפחתיים. אין יותר את ההפרדה בין נפשי לפיזיולוגי והכל פיזיולוגי - ויותר קל ונכון להתמודד ולהתייחס כך למצבים. בכל מקרה, בהחלט התופעה יכולה לדעוך לבד לפחות חלקית, ועדיין שכנים שגוררים רהיטים יכולים סתם לעצבן כל אחד גם אם הוא לא רגיש לרעשים באופן חריג ! בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

16/08/2010 | 17:11 | מאת: ל

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס