טיניטוס -בדיקות דם ועוד

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

17/02/2010 | 20:04 | מאת: אלומה

שלום רב, מהן בדיקות הדם לגבי ויטמינים ומינרלים שאולי חסרים כתוצאה מטיניטוס קבוע במשך שנה וחצי, כאשר בדיקות הדם הכלליות יצאו תקינות? ידוע לי על שיטה שטוענת להצלחה רבה בין היתר בטיפול בתוספי תזונה בעקבות בדיקות דם מסויימות. דבר נוסף,האם לך או למישהו ידוע על תוצאות מחקר של ד"ר אדוארד טאוב מאוניברסיטת אלבמה בנושא טיניטוס?(מופיע בספר "המוח הגמיש" של נורמן דוידג', מומלץ לחולי טיניטוס) היו לו הצלחות משמעותיות בנוירולוגיה של אנשים עם מקרים כמעט אבודים במערכת הווסטבולרית וכן לחולי ארוע מוחי. תודה רבה!

19/02/2010 | 18:54 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לרוב אין צורך בבדיקות מיוחדות אלא פשוטות מאוד כמו 12B מגנזיום צינק ובדיקות שגרה. בכל מקרה גם אם יש חסרים - עצם הטפול אינו פותר את בעיית הטיניטוס, וה"שיטות" המטפלות בתוספי מזון אינן מבוססות רפואית בכלל. נהפוך הוא. בעבודות שתיארו חולים עם חסרים באלמנטים כמו צינק, או 12B, שטופלו - למרות שהגיעו לנורמה מבחינת בדיקות הדם, הטיניטוס נשאר בעינו... ד"ר טאוב הוא בין החוקרים של פעילות המוח וגמישות המוח - כאשר אותה גמישות היא חלק מהבסיס לשיטות הטיפול הקוגניטיביות בטיניטוס - כמו TRTץ הוא בדק בנוסף את הפעלת המוח על ידי אולטרהסאונד, הגורם לויברציה של המוח. בנתונים אלה - ועל חולים בודדים (פחות מ 10 חולים) הוא ניסה לראות אם הויברציות של המוח גורמות להפחתה בטיניטוס. אני - הייתי בורחת קילומטרים הרחק ממי שהיה רוצה לזעזע את נוזלים המוח שלי, ומטפלת בשיטות פחות דרמטיות :) בכל מקרה מדובר במחקרים ולא בטיפול יישים ובעל הוכחה, ומחקר על פחות ממאות, ועדיף אלפי אנשים אינו ראוי כדי להחליט על תכנית טיפול כשמדובר ברפואה שמכבדת את עצמה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

22/02/2010 | 22:11 | מאת: אלומה

ראשית תודה רבה לך על המידע לגבי שאלותי! תבורכי! נ.ב. האם עם טיניטוס שכמעט אינו מפריע ומורגש רק בזמן שקט(קבוע במשך כשנה וחצי) והיפראקוזיס המורגש בעיקר בזמן שמיעת ווליום גבוה כדאי לי לטפל בtrt?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס