רגישות יתר לרעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

01/01/2010 | 21:20 | מאת: סבטלנה

שלום ! אני מתעניינת בנוגע להפרעה ממנה סובל דוד שלי כמעט 5 שנים ולאחר שיטוט באינטרנט ,אני חושבת שהגעתי למקום הנכון .יש לי דוד בן 49 ללא רקע קודם של בעיות בריאותיות כלשהם ,החל לסבול לפני 5 שנים מרגישות יתר מאוד חזקה לרעש ולצלילים ,היינו אצל פסיכיאטרים ופסיכולוגים שונים והוא ניסה הרבה מאוד תרופות נגד חרדה ודיכאון שהיו אמורות להקל על מצבו.עם הזמן המצב רק מידרדר ,התרופות לא עוזרות,התקנו בדירה חלונות אטומים מיוחדים ודלתות שהיו אמורות למסך את הרעש ולהקל עליו אך ללא הועיל.הוא שומע את הרעש הכי קטן והכי חלש ,לא מסוגל לנהל שיחה יותר מדקה -שתיים .הגיע למצב שהוא מכבה את המקרר ,מכונת כביסה,לא מסוגל לשמוע צליל של מים זורמים או של צעדים בדירה .תקופה די ארוכה שהוא לא יוצא בכלל מהדירה .אנו ממש אובדי עצות .אני מבינה שזה סוג של חרדה אך לא מבינה את הקשר למכשירי שמיעה , הרי השמיעה שלו מצוינת אם הוא שומע את הצלילים הכי חלשים .את חושבת שניתן לעזור במצב כזה ומה ניתן לעשות ? ממה התופעה נובעת ? אשמח להבין ולקבל הכוונה. תודה מראש

03/01/2010 | 10:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב היפראקוזיס יכול להיות מלווה בליקוי שמיעה או לא. אם יש ליקוי שמיעה צריך מכשירי שמיעה ואם השמיעה נורמלית - אין צורך במכשירים אלה. במקרה של הדוד שלך אפשר בהחלט לטפל, אבל פנים אל פנים ולא דרך האינטרנט :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס