טינטון ובדיקות אודיומטריה תקינות.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/11/2009 | 08:37 | מאת: ג.

במהלך שירות מילואים לפני כשנה נחשפתי לרעשי ירי חזקים וממושכים באוזן אחת. השמיעה והתחושה באוזן נעלמו לחלוטין למשך כיממה ולאחר מכן החלו לחזור בהדרגה בנוסף לטנטון קבוע , כאשר קולות נשמעו לי "מתכתיים" וצורמים (מישהו הגדיר את זה בפורום כ- "רמקול קרוע" ואני חושב שזה ממש תיאור קולע) . נבדקתי ע"י רופא אא"ג כמה ימים לאחר הפגיעה ולא נמצא נזק נראה לעיין לעור התוף ולאוזן. בדיקת שמיעה שביצעתי כשבועיים לאחר הפגיעה הצביעה על שמיעה של 100% (disc) ב- 40Db ,SRT 5 באוזן הפגועה. בשנייה 96% , 45 SRT 5-10 ,Db.בתוצאות הבדיקה נכתב שיש ירידה מזערית בשמיעה בתדרים הגבוהים מאוד (6-8 KHz). בבדיקת שמיעה שנערכה כחצי שנה אח"כ התקבל ,100% , 45Db SRT5-10 ,בשתי האוזניים. יש לציין שהטינטון מלווה אותי ולא פסק, לעיתים אני גם מתקשה להבחין אם הוא נובע מהאוזן הפגועה או "בוקע" מהראש או מהאוזן השנייה... בבדיקת BERA הממצאים היו תקינים. הרגישות לקולות פחתה מעט אך לא נעלמה. איני מרגיש ירידה בשמיעה ואולי אפילו להיפך- הרגישות גורמת להרגשה שהוסר מעין מכסה שהגן על האוזן מרעשים צורמים. לעיתים זיהוי מילים הוא בעייתי (אני לא מצליח "לקלוט" מילים שנאמרות לי). האם הרגישות באוזן (אני גם סובל מרעשי רשרוש שקיות או קולות דיבור בחדרים מסויימים וכו') הינה היפרקאוזיס או מיזופוניה? (ומה, בעצם, ההבדל בינהן?). נפגשתי עם 4 רופאי אא"ג ושני קלינאי תקשורת ואיש מהם לא ציין בכלל שהבעיה מוכרת ונפוצה ושהתלונה שלי תואמת היפרקאוזיס או מיזופוניה . למעשה נראה כאילו רובם לא האמינו לי שאני סובל מטנטון כלל... הבנתי שתוצאות הבדיקות שלי אינן מעידות על טינטון או על אף אחת מהבעיות אותן ציינתי. האם אפשר להוכיח בבדיקות שקיים טינטון בצורה ודאית? האם הגיוני שתוצאות האודיומטריה יהיו תקינות לחלוטין כאשר קיים טינטון? אני עומד כיום בפני ועדה רפואית ונראה שכרגע כל מה שאני מצויד בו להוכחת הפגיעה הינה המילה שלי. בנוסף, האם ידוע לך ותוכלי לפרט על תהליך אותו עוברים בוועדה הרפואית? תודה מראש!

16/11/2009 | 18:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. אפשרי שיהיה טיניטוס אחרי חבלה אקוסטית שהסתדרה, כלומר השמיעה חוזרת לנורמה אבל הטיניטוס נשאר. 2. מיזופוניה היא סלידה מקולות ספציפיים ולאו דווקא חזקים, היפראקוזיס היא חוסר סבילות לרעש כלומר היא הכותרת ה"גדולה". בכל מקרה זה לא משנה, הכל שמות... הטיפול אותו הדבר, אין על כך אחוזי נכות ורוב הרופאים לצערי הרב מאוד מתעלמים מהנושא. 3. בוועדה אתה אמור להתלונן על מה שמפריע לך, לספר את סיפור המעשה ולחתום על כך שרשמו אותו בצורה מדויקת (תקרא טוב את כל מה שאתה חותם עליו), וכן להיבדק על ידי רופא אא"ג. וזה לגמרי נכון שמדובר במילה שלך מול בדיקת שמיעה נורמלית, ובנוכחות חוק מאוד מדויק לגבי מתי צריך להכיר בחבלה ומתי לא - לא ברור לי אם תקבל אחוזי נכות או הכרה. בכל מקרה אשמח אם תעדכן אותי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 03-5272477

22/11/2009 | 14:25 | מאת: ג.

הוועדה עברה בשלום, מחכה להכרעה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס