שאלה כללית על שמיעה וגנטיקה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/08/2009 | 22:20 | מאת: מה? לא שומעת..

הי, אני בת 27, כבר כמה שנים שהשמיעה שלי במצב של ירידה ובנוסף אני סובלת מטיניטוס שדי למדתי יחסית להתרגל אליו, אני כבר לא זוכרת מה זה שקט אמיתי... בהתחלה הייתי ממש בדיכאון מהעניין והיום אני יותר השלמתי עם המצב. העניין הוא שהבעיה היא גנטית מהצד של אבא שלי ואני ממש יכולה לראות את ההתדרדרות העתידית שלי ע"י הסתכלות על אבא שלי וסבתא לי ז"ל שבשנות ה 60 לחייה ממש לא שמעה כמעט כלום. השאלה שלי היא- מה עושים? זה מפחיד וזה נורא בעיני שלרפואה אין שום מענה ושום פתרון לבעית שמיעה עצבית! חוץ ממכשירי שמיעה שגם כלכלית מכבידים וגם כל שניה צריך להחליף בטריות וגם זה לא יפה- בקיצור דיכאון! השאלה שלי היא- האם לרפואה יש איזשהו כיוון חקירה או שמסתמן פתרון עתידי כלשהו ששווה לחלום עליו? לחכות לו?

21/08/2009 | 19:38 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב המקרה של סבתא ואבא לא מחייבים, אולי בכלל היה להם אוטוסקלרוזיס ואפשר לנתח... כך שיש לך כל מיני אופציות ואת לא מאובחנת לא מטופלת - מה שחבל. את צריכה מעקב של רופא אא"ג שמבין עניין כדי לראות מה היה הליקוי במשפחה והאם אפשר כן לעזור. אולי צריך לבצע בדיקות דם שונות ומשונות ... אולי באמת ניתוח... אבל זה ממש לא אפשרי דרך האינטרנט. ותפסיקי להתבכיין על מכשירי שמיעה :) יש יפים, יש עם בטריות נטענות, יש קטנים, יש צבעוניים - העולם השתנה מאז שסבתא שלך לא שמעה טוב. תהיי אופטימית !!! והטיניטוס לרוב נרגע כשיש מכשירי שמיעה שמתאימים נכון :) שבת שלום ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477 חבל.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס