היפראקוזיס\ מיזופוניה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

31/07/2009 | 06:47 | מאת: אדית

שלום רב, העבר כבר כתבתי שיש לי רגישות קיצונית לרעש שאיננה משתפרת. אני ממש פוחדת מרעש ובעיקר מטריקת דלתות בבניין שבו אני גרה, והסתכסכתי בשל כך עם השכן ממול שהוא טרקן גדול ועושה זאת גם בכוונה, כי ביקשתי ממנו לסגור בשקט את הדלת. אין לי חיים בגלל החרדה שפיתחתי. כל היום אני רק חושבת על טריקת דלתות ואינני יכולה להרגע או להתרכז במשהו אחר. עשו לי בדיקת שמיעה ומצאו שיש ירידה קלה[ מאד] בשמיעה באוזן שמאל שאיננה משמעותית. הייתי אצל דבורה גורדון באגודה לכבדי השמיעה. נפגשתי אתה פעמיים. היא שמה לי במפגש הראשון מכשיר שמשמיע רעשים באוזן שמאד הכאיב לי ולא הצלחתי להתרגל אליו. אחרי הפעמיים שבהן נפגשנו היא הודיעה לי שלדעתה אני צריכה להיות מטופלת בcbt והעבירה אותי למטפל קוגניטיבי= דר ענבר= שאיתו אני אמורה להיפגש בעוד כשבועיים. אני מאד מאד מיואשת. האם להערכתך ניתן לטפל במקרה כמו שלי? האם אילו הייתי מגיעה לתל אביב [ מה שמאד קשה לי בגלל מגבלה גופנית] היה ניתן להביא אותי למצב שבו אוכל לסבול טריקת דלתות ורעש צעדים ובכלל רעש? קראתי את הכתוב באתר של גסטרבוף וניסיתי ליישם, אך לא ממש הצלחתי. חשבתי גם להתחיל לקחת רמוטיב להרגעה. (בעבר קיבלתי רמוטיב אינני יודעת אם זה ממש השפיע אבל נדמה לי שהיתה רגיעה מסויימת ) מה דעתך האם רמוטיב יוכל לעזור? ניסיתי לבודד את הדירה שלי מרעש אבל זה לא כל כך אפשרי אלא בעלויות אסטרונומיות. אני מנסה למכור את הדירה שלי ולעבור לדירה אחרת, אבל 1. אין ערובה שבדירה אחרת לא יהיה רעש. 2. אני לא מצליחה למכור אותה, בינתיים. אנא, עזרי לי כדי שיהיו לי חיים ללא חרדה בלתי פוסקת. אודה לך על תשובתך.

31/07/2009 | 09:27 | מאת: אדית

רציתי להוסיף שבעבר ניסיתי היפנוזה ( אריה מישקין) שלא עזרה כלל וכלל אולי אפילו להיפך, EFT שהחמיר את המצב בצורה מחרידה, ואפילו שיטת בואן ודיקור. כל אלה לא עזרו. חשוב לציין שאני בת 66 וסובלת מרגישות לרעש מגיל 13, עם הפסקות. עד גיל 24 לא היו בעיות ואחר כך בהריון ראשון היה נורא. אחר כך היתה רגיעה וב9 השנים האחרונות המצב הולך מדחי לדחי. בטיפול האחרון נאמר לי שלא נתקלו במקרה כל כך חמור בעבודה. האם להערתך יש לי תקנה?

31/07/2009 | 10:12 | מאת: אדית

רציתי לציין שהמטפל היה טוב! וזה שלא עזר לי הטיפול בהיפנוזה איננו מעיד על טיב המטפל , שהיה טוב ולא על תחום ההיפנוזה. רק שלי זה לא עזר.

01/08/2009 | 17:00 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אדית אני מבינה את מצוקתך אבל ממש לא יכולה לעזור לך בלי לבדוק אותך. לא ברור לי בכלל מדוע הכאיב לך המכשיר באוזן ואיזה מכשיר בדיוק קיבלת, ומדוע רק מכשיר אחד במקרה כמו שלך. הטיפול מבחינתי הוא TRT ואם צריך להוסיף פסיכולוג = אפשר בהחלט. בידוד הדירה, מעבר דירה וכו' אינם פתרונות הולמים או נכונים. ההיפנוזה אינה טיפול מתאים לבעיה וגם לא דיקור כך שהמטפלים אולי חביבים ונעימים אבל זו פשוט לא שיטה נכונה. בכל מקרה אם את רוצה שאעזור לך תצטרכי כן להגיע אלי לטיפולים משום שבאינטרנט אני ממש לא יכולה לעשות כלום. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס