טינטון בגיל-70

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/04/2009 | 06:44 | מאת: מאי'ה

שלום אבי בן 70 וסובל מרעשים חזקים מאד באזניים.הנושא בבית הפך למרכזי וכולנו סובלים יחד איתו.עבר בדיקות גם שמיעה.כלום לא עזר. הוא אדם עקשן שלא מוכן לגשת לטיפול רחוק מהבית .אנחנו גרים בלוד. ניסינו שמן זית חמים לאוזן.המליצו לו "שמן עץ התה"-המצב רק החמיר. האם יש מרפאה באזור רמלה לוד שמטפלים בנושא?הוא לא מוכן לנסוע.

13/04/2009 | 20:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום מאיה לרוב בסביבות גיל 70 חלה החמרה בשמיעה ואז יותר מבוגרים סובלים מטיניטוס. במקרים רבים מספיק להתאים (באופן נכון כמובן ובהתייחסות לנושא הטיניטוס), מכשירי שמיעה - והטיניטוס נרגע בהדרגה. הפטנטים השמנים והשטויות לא עוזרים אלא רק מתסכלים. אם לא מספיק לטפל בנושא השמיעה ויש מיטרד ופגיעה באיכות חיים יש טיפול שנקרא TRT שהוא לדעתי הטיפול הנכון, ובכך אני מתמחה. יש גם טיפול קוגניטיבי שנעשה בחיפה אצל ד"ר בן דוד (קבוצתי, התנהגותי) אבל זה באמת יותר מידי רחוק למי שאפילו לא רוצה לצאת מלוד.... טיפול TRT לטיניטוס נעשה בתל אביב אצלי - במכון אופקים, באבן גבירול, או בבית חולים הדסה ירושלים אצל קלינאית תקשורת בשם דבורה (במכון האודיולוגי שם). בברכה וחג שמח ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס