מהי שיטה TRT ?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

30/03/2009 | 21:19 | מאת: ענבל

לד"ר מרק רציתי לשאול מה זה שיטת TRT? והאם זה מעביר לגמרי את הטינטון תודה רבה ענבל

31/03/2009 | 16:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב TRT = Tinnitus Retraining Therapy. זהו טיפול לפיו הטיניטוס הוא התניה מוחית שלילית בתגובה לפעילות רקע עצבית, והטיפול כולל יעוץ לאסטרטגיות שמונעות התמקדות של המוח בטיניטוס והגברתו, וכן שימוש בגירויים שונים למערכת השמיעה. בטיפול נעשה איבחון וניתוח של מצב החולה, ומתאימים לו טיפול אישי המכוון להתרת ההתניה השלילית שנוצרת במוח, ובמקביל לטפל בבעיות השמיעה ולגרות את מערכת השמיעה, כך שתפסיק בהדרגה להתמקד בטיניטוס. מטרת הטיפול אינה הסתגלות - בסגנון של "תלמד לחיות עם זה", אלא גירוי המוח על מנת שיפסיק להגביר את הטיניטוס. בנוסף לטיפול בטיניטוס, שיטה זו היא היחידה המקובלת כיום לטיפול בחוסר סבילות לרעש. לשיטה זו תוצאות טובות מאוד בעבודות על אלפי חולים ברחבי העולם ובארץ. בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס