טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

17/01/2009 | 00:30 | מאת: קרן

שלום רב, אני מטופלת מזה כחודשיים בתרופה "רמוטיב" עקב מספר התקפי חרדה שעברתי. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש צפצוף באוזן ימין, היו ימים טובים יותר, אך כרגע אני מרגישה שהוא מתגבר. אני מטופלת כבר מספר ימים בקורטיזון (לאחר מספר בדיקות שמיעה במחלקת אף אוזן גרון בביה"ח רוטשילד בחיפה, בדיקות אשר יצאו תקינות). האם ייתכן כי זה קרה כתוצאה מחרדה או אולי מהתרופה שאני לוקחת? איזה טיפול את ממליצה לשיפור בהרגשתי? קשה לי מאד עכשיו, בעיקר בלילות. תודה רבה, קרן.

18/01/2009 | 09:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הכל אפשרי - גם הסטרס וגם הכדורים... לרוב המוח מרגיע את התופעה ומסנן את הטיניטוס לבד. לא ברור לי מדוע קיבלת סטרואידים אם השמיעה תקינה ? אולי יש ליקוי חלקי בלבד ? ובכל מקרה רמוטיב היא תרופה יחסית מאוד תמימה ועם מעט תופעות לוואי ואני ללא ספק מעדיפה אותה על אחרות כך שלא הייתי מפסיקה אותה כעת בשל החשד שאולי היא אשמה בטיניטוס - כי עצם ההפסקה יכולה להחמיר את הטיניטוס..... קראי עוד בקישור משמאל ובאתר של מכון אופקים על הנושא של הטיניטוס ואני מקווה שיעזור לך להרגע ולאפשר למוח לסנן את התופעה מאליו. הוא יודע איך :) בברכה ושבוע טוב, ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

18/01/2009 | 11:39 | מאת: קרן

שלום ד"ר מרק ותודה על התשובה, בבדיקה הראשונה יצא ליקוי מזערי ולכן נתנו לי קורטיזון, בבדיקה השנייה לאחר 3 ימים, התוצאה היתה סימטרית לגמרי. האם יש סיכוי שהתופעה תחלוף מעצמה? זה החל בדיוק לפני שבועיים ועכשיו זה במגמת התחזקות וההרגשה מאד לא טובה. האם את ממליצה להתחיל טיפול בטינטון עצמו (ללא קשר לרמוטיב שאני לוקחת) או להמתין עוד קצת? תודה על העזרה, קרן.

20/01/2009 | 20:04 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הרמוטיב אינו טיפול לטיניטוס אלא טיפול להפחתת מתחים באופן כללי. אם את מאוד חרדה מהתופעה כדאי להגיע לאיבחון וליעוץ חד פעמי בעקבותיו כי זה יכול לשנות את התמונה במקום שתישארי במתח מיותר. בברכה, ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס