הטיפול בטינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/09/2007 | 17:10 | מאת: ערן

שלום אני סובל מטינטון כרוני ללא ירידה משמעותית בשמיעה מזה כשנתיים מספר עובדות ידועות לי: טינטון יכול להופיע עקב חשיפה לרעש מזיק טינטון לא ניתן לריפוי אך ניתן לטיפול חשיבתי ידוע כי החרדה והלחץ מהטינטון רק מגביר את הטינטון ונוצר מעגל הרסני של החמרה ובנוסף רגישות יתר לרעש פחד מרעש שמע יחמיר את הטינטון אנו חיים בעולם מלא ברעשים שלא ניתן להסתגר במקום שקט (אולי לגור במנזר בהודו)כל החיים ותמיד נהיה חשופים לרעש כזה או אחר יללת אמבולנס או אזעקה של רכב רעש של מכוניות ושאר קולות השאלה איך יוצאים ממעגל ההרסני הזה זאת אומרת להפסיק לפחד מרעש באשר הוא ולקבל את הטינטון כחלק מחיי? והאם תמיד רעש יחמיר את הטינטון כי ברגע שניפגעה האוזן המצב תמיד יחמיר? תודה

05/09/2007 | 23:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום ערן 1. טיניטוס אינו מחלה אלא תופעה פיזיולוגית ונורמלית של מערכת השמיעה ועל כן אינו "ניתן לריפוי" אלא לטיפול. זה לא שבר בעצם - גבס וריפוי, וכל הגישה הטיפולית צריכה להיות שונה לחלוטין. 2. טיפול חשיבתי ? מושג מעניין אך לא מדויק. 3. נכון, חרדה משחקת תפקיד חשוב מאוד בהחמרת התופעות. 4. חשיפה לרעש מזיק - יש לה הגדרות בחוק. 85 דציבל ומעלה, 8 שעות ביום 10 שנים..... והקולות בסביבה שלנו לא מגיעים בכלל לקטגוריה זו ולכן אינם גורמים לנזק. מכאן שהמעגל ההרסני כנראה במקרה שלך, הוא החרדה מפני הנזק הדמיוני לשמיעה שיגרם לך ממכונית בכביש וממש לא מעצם הרעש הסביבתי הרגיל. 5. אדם העובד בתנאי רעש כפי שציינתי חייב כמובן לעבוד ממוגן עם אוזניות או אטמים או שניהם. בהצלחה ד"ר טלי מרק

06/09/2007 | 13:25 | מאת: ערן

שלום רוב האנשים בעולם שיש להם טינטון הם עובדים בעבודה בסביבה רועשת ומדובר במליוני אנשים שבהחלט לא נימצאים בסביבה רגילה של רעשים אם זה עובדי בנין נגרים מוסכניקים עובדי מתכת למינהם במפעלים הם אלא שחוטפים את הטינטון והנזק השמיעתי ואין להם ברירה אלא להמשיך בעבודתם וכניראה שהטינטון יחמיר אצלם גם אם הם יגנו על עצמם עם אטמים ואוזניות כל שלפי המודל של טירטי הם תמיד ישמעו את הטינטון כי הם רוב הזמן אם אוזניות והמעגל ההרסני הזה של שמיעת הטינטון והחרדה ממנו ושהמוח כמעט לא נח לרגע מהטינטון מחריף את הבעיה אז מליוני אנשים כאלה עוזבים את עבודתם ויושבים כל היום ליד שיכשוך מים לא נכון? אז איך בכל זאת יוצאים מזה ומצליחים להגיע לאיזה שפיות לצד הטינטון? תודה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס