אף סתום באופן תמידי ויוצר לחץ באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/05/2016 | 23:52 | מאת: יונית

כבר כחצי שנה שאני סובלת מאף סתום וגודש באף שבתחילה גרם לי לירידה משמעותית בשמיעה ועקב שימוש באיירפופר השמיעה הסתדרה אבל האף ממשיך להיות סתום באופן תמידי בעיקר הקושי הוא בלילה בשכיבה אציין כי עד לפני כשבועיים השתמשתי לפחות פעם ביום בלילה באוטריוין או באלרין על מנת שאוכל לישון וכבר שבועיים שאיניני משתמשת בטיפול אף בכלל אלא פעם יבום בבוקר בתרסיס אבאמיס לחיצה אחת ופעם ביום אחרצ"צ תרסיס רינולסט לחיצה אחת וכן תרסיס אוטרימר קולד וסינוס כמה פעמים ביום יש לציין כי חל שיפור קל בסתימת האף אך עדיין סתום וגורם ללחץ באוזניים שאלתי היא האם הגודש והסתימה באף נוצרה כתוצאה משימוש לאורך זמן בטיפות אף כפי שטוענים רופאי א.א.ג שביקרתי אצלם כי לפי בדיקה אם צינורית לאף לא התגלה כל שוני במבנה האף רק גודש רב באף ואם אכן זאת גמילה מטיפות אף כמה זמן עד שהאף יחזור לתפקוד מלא כפי שהיה טרם שימוש בטיפות האף כלומר ללא סתימה או הרגשת גודש באף ולחץ באוזניים. אודה לתשובה מהירה

26/05/2016 | 20:37 | מאת: ד"ר טליה מרק

הרופאים צודקים..... את בטיפול נכון לזמן גמילה, ויהיה טוב. בהצלחה !

26/05/2016 | 21:57 | מאת: יונית

תודה על תשובתך המהירה שאלה נוספת אני משתמשת בתסיסים על בסיס סטרואידים במשך חצי שנה האם מותר להשתמש לתקופה כל כך ארוכה בתרסיסים סטרואידיים ? האם חלילה הם לא מזיקים לגוף? האם הם ממכרים או שניתן להפסיק בכל זמן את השימוש? והאם הגמילה מטיפות אף מחייבת את השימוש בתרסיסים סטרואידים או שניתן לוותר עליהם וגם כך האף יסתדר והגודש יחלוף בתום הגמילה מטיפות האף? ומה עם הרינולסט כמה זמן ניתן להשתמש בו באופן רצוף? תודה מראש

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס