רגישות לרעש באוזן ימין

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/08/2018 | 18:04 | מאת: גבי

היי דוקטור, אני בן 21 כרגע בצבא ובשבועיים האחרונים התחילה לי רגישות באוזן ימין לרעשים מסוימים כמו למשל מזלג שנזרק במדיח כלים וכדומה או מישהו שצועק ממש חזק לידי. עכשיו מדי פעם זה בא והולך אבל ביומיים שלושה האחרונים אני מרגיש את זה מאוד וזה ממש מטריד אותי. לא נחפשתי לרעש חזק בתקופה האחרונה(הפעם האחרונה שנחשפתי הייתה במסיבה בתחילת חודש מאי ולא היו איזה שהן תופעות לוואי בשמיעה מאז). ראיתי באינטרנט שמה שיכול להיות שיש לי זה היפראקוזיס, למרות שחוץ מהרגישות אני לא עומד בשום תסמין אחר. בכל מקרה אשמח אם תוכלי לייעץ לי ולתת לי מענה אפשרי, כי כרגע אני מחכה לרופא אא ג וזה עשוי לקחת זמן. תודה רבה!

היי מצטערת על העיכוב בתשובה. מקווה שבינתיים התופעות נרגעו... זה בערך פרק הזמן שצפוי לשיפור הראשוני בהצלחה. ד"ר טליה מרק

04/12/2018 | 02:37 | מאת: מבין עניין

אפשר לעזור בעניין,לא להתפתות לשום כדור פסיכיאטרי להרגעה ,לא יועיל,ואף יסכן. יש עניין להתמגן קבוע מול רעש מראש מאחר ולא ידוע מתי יגרם ובאיזה עוצמות,תיאורטית אתה עלול להיות עם ירידת שמיעה לאורך הזמן,עקב אירועי היפראקוסיס מתמשכים ונשנים ,לכן עליך להתמגן. על ידי ויט נוז,שלא מציק אפילו,ולא בעצמה נמוכה כמו שמבצעים וייט נויז ב trt, שזה לא יועיל אלא רק ירגיע מעט זמנית את מצב השמיעה ויכול להתבצע רק במקום שקט.תפקיד השהייה מול הרעשי הסביבה תהיה בעוצמה שתמסך סביבה,אך לא תבצע את הירידת שמיעה,משמע שאתה זקוק לאוזניות מסננות רעשי סביבה.הבעיה היא מהאוזן תיכונה או פנימית או מקור עצבי או אף מוחי,לרוב מתלווה לכך טנטון. תשאיר לי מייל כאן ואעזור לך.עליך לבצע בדיקות שמיעה מקיפות שתכלול תחילה רפלקס אקוסטי ,הדים כוכליאריים,טמפנומטריה,,כולל בדיקת אבחנת היפראקוסיס שנקראת ull או tol או ldl שזה אותם שמות לבדיקת אבחון להיפראקוסיס אם לא יועיל לפנות לנירואורטולוג, .trt לא הועיל לחלק מהמקרים,אף מסוכן בשהיית חוץ מעל 90db מהמקרים מבחינת המכשיר שלא ממסך.תיתכן שקילת ניתוח הקיים כבר בחוץ לארץ,אם אתה חושב שאתה מסתכן מול רעש, אל תצא לא מוגן,ולא משנה איפה.אתה חייב לגור במקום שקט .אל תתקרב ותתרחק מבריות בטווחים של מעל 4מטר הצעקות ישפיעו לרעה,כמה שתוכל כשאינך מוגן. חג שמח.והרבה בריאות ..כי אתה זקוק לה.הרבה אורך רוח ולא להיות ברעש.גם לא בשקט מופתי..יכול לגרום לטנטון..

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס