בדיקת רפלקס אקוסטי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אובדן שמיעה פתאומי: לאבחן בזמן

מה עלול לגרום לאובדן שמיעה פתאומי? מדוע חשוב לגשת מיד לאבחון ולטיפול, כדי להציל את השמיעה? סיפור אישי של קלינאית תקשורת: זה עלול לקרות לכל אדם בכל גיל אובדן שמיעה פתאומי - מדובר בתופעה הנגרמת מצירוף של סיבות מגוונות ובלתי צפויות. לאבד את השמיעה ברגע אחד - זו הפרעה העלולה לקרות לכל אחד מאיתנו. בקבוצת סיכון נמצאים, מבחינה סטטיסטית, אנשים בין גיל 30 לגיל 60, אך גם בגילאים הצעירים והבוגרים יותר, עלול להופיע אובדן שמיעה.מה גורם לאובדן שמיעה פתאומי?אובדן שמיעה פתאומי עלול לקרות באופן אידיופטי: כלומר, איש איננו יודע מדוע הוא נגרם. לעומת זאת, אובדן זה עלול להיגרם גם כתוצאה מסיבות שונות: וסקולריות, גידולים שונים,( ממאירים או שפירים), מחלות אוטואימוניות ובמקרים רבים מסיבות ויראליות או עקב זיהום חיידקי. כמו כן, אובדן שמיעה פתאומי עלול להיגרם מדלקת קרום המוח או ממחלת ה-CMV וכן מחסימת כלי דם לבירינטיים. במקרים אחרים, אובדן השמיעה נגרם בעקבות...
ללמוד עוד על בדיקת רפלקס אקוסטי
אובדן שמיעה פתאומי: לאבחן בזמן-תמונה

מה עלול לגרום לאובדן שמיעה פתאומי? מדוע חשוב לגשת מיד...

מאת: מערכת zap...
26/03/2015
אבחון שמיעה: תשמעו כמה דעות-תמונה

הרפואה המודרנית מציעה מגוון של בדיקות שמיעה, אך אם מסתפקים...

מאת: ד"ר יהודה...
31/10/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת רפלקס אקוסטי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת רפלקס אקוסטי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רופא א.א.ג. הפנה אותי לבדיקת הטימפנומטריה עם רפלקס אקוסטי, עקב ירידה בשמיעה. אבל במכון גל אמרו שזו בדיקה מסוכנת, כי אם יש חור או צלקת אפילו הכי קטן בעור התוף, זה יכול להקרע. והם לא עשו כי שכחתי להביא הפניה מאותו רופא. שאלות: אפשר בבקשה להסביר ולפרט מה רמת הסיכון בבדיקות האלה, ובמה זה תלוי בדיוק? האם יש כאבים או תופעות לוואי אחרות בזמן בדיקות? ואם הרופא ששלח לבדיקה בדק את האוזן זה אומר שאין סכנה בכלל? אם היה לי בעבר דלקת וכדו' זה יכול להשפיע? תודה רבה

לא נורא... אין ממה להיבהל. פשוט צריך בדיקת אאג לפני ביצועואם ההפנייה ישנה או שלא מצוין מצב האוזן הם לא עושים...

שלום היום הלכתי עם חבר שלי שסובל מירידה בשמיעה וטינטון, לעשות בדיקת שמיעה טימפנומטריה עם רפלקס אקוסטי , על פי הפניה של פרופסור א.א.ג. ובמקרה שכנו להביא את הפניה המקורית מפרופסור, והבאנו רק של רופא משפחה. אז, בדיקת שמיעה הם עשו, אבל הטימפנומטריה הם אמרו שזו בדיקה מסוכנת, וחייבים הפניה מקורית מרופא א.א.ג. עכשיו החבר המטופל מודאג ביותר! מה הסכנות שכרוכות בבדיקה, ובאיזה מקרים? אולי זה רק לאנשים מסוימים? ולמה הפרופסור המכובד לא אמר כלום בנושא? הוא בוודאי בדק את האוזניים של בן אדם, והפנה לכמה בדיקות, אבל כלל לא הזכיר שזה יכול להיות מסוכן...

הסכנה בעור תוף עם צלקת מאד עדינה שעלולה להקרע בשינויי הלחץ דל הטמפנומטריה. ככל הנראה שרופא אא"ג לא ראה ממצא כזה. אבל בצדק, הבודק רצה להיות בטוח שרופא אא"ג ראה את עורי התוף .

היי דוקטור, אני בן 21 כרגע בצבא ובשבועיים האחרונים התחילה לי רגישות באוזן ימין לרעשים מסוימים כמו למשל מזלג שנזרק במדיח כלים וכדומה או מישהו שצועק ממש חזק לידי. עכשיו מדי פעם זה בא והולך אבל ביומיים שלושה האחרונים אני מרגיש את זה מאוד וזה ממש מטריד אותי. לא נחפשתי לרעש חזק בתקופה האחרונה(הפעם האחרונה שנחשפתי הייתה במסיבה בתחילת חודש מאי ולא היו איזה שהן תופעות לוואי בשמיעה מאז). ראיתי באינטרנט שמה שיכול להיות שיש לי זה היפראקוזיס, למרות שחוץ מהרגישות אני לא עומד בשום תסמין אחר. בכל מקרה אשמח אם תוכלי לייעץ לי ולתת לי מענה אפשרי, כי כרגע אני מחכה לרופא אא ג וזה עשוי לקחת זמן. תודה רבה!

היי מצטערת על העיכוב בתשובה. מקווה שבינתיים התופעות נרגעו... זה בערך פרק הזמן שצפוי לשיפור הראשוני בהצלחה. ד"ר טליה מרק

אפשר לעזור בעניין,לא להתפתות לשום כדור פסיכיאטרי להרגעה ,לא יועיל,ואף יסכן. יש עניין להתמגן קבוע מול רעש מראש מאחר ולא ידוע מתי יגרם ובאיזה עוצמות,תיאורטית אתה עלול להיות עם ירידת שמיעה לאורך הזמן,עקב אירועי היפראקוסיס מתמשכים ונשנים ,לכן עליך להתמגן. על ידי ויט נוז,שלא מציק אפילו,ולא בעצמה נמוכה כמו שמבצעים וייט נויז ב trt, שזה לא יועיל אלא רק ירגיע מעט זמנית את מצב השמיעה ויכול להתבצע רק במקום שקט.תפקיד השהייה מול הרעשי הסביבה תהיה בעוצמה שתמסך סביבה,אך לא תבצע את הירידת שמיעה,משמע שאתה זקוק לאוזניות מסננות רעשי סביבה.הבעיה היא מהאוזן תיכונה או פנימית או מקור עצבי או אף מוחי,לרוב מתלווה לכך טנטון. תשאיר לי מייל כאן ואעזור לך.עליך לבצע בדיקות שמיעה מקיפות שתכלול תחילה רפלקס אקוסטי ,הדים כוכליאריים,טמפנומטריה,,כולל בדיקת אבחנת היפראקוסיס שנקראת ull או tol או ldl שזה אותם שמות לבדיקת אבחון להיפראקוסיס אם לא יועיל לפנות לנירואורטולוג, .trt לא הועיל לחלק מהמקרים,אף מסוכן בשהיית חוץ מעל 90db מהמקרים מבחינת המכשיר שלא ממסך.תיתכן שקילת ניתוח הקיים כבר בחוץ לארץ,אם אתה חושב שאתה מסתכן מול רעש, אל תצא לא מוגן,ולא משנה איפה.אתה חייב לגור במקום שקט .אל תתקרב ותתרחק מבריות בטווחים של מעל 4מטר הצעקות ישפיעו לרעה,כמה שתוכל כשאינך מוגן. חג שמח.והרבה בריאות ..כי אתה זקוק לה.הרבה אורך רוח ולא להיות ברעש.גם לא בשקט מופתי..יכול לגרום לטנטון..

שלום, אני בת 58 . בחודש האחרות סבלתי ממה שנראה כדלקת באוזן . ע"פ הוראות רופא א.א.ג, טופלתי בתחילה בדזורן, ואח"כ בסילוקסן. כאשר ראיתי שהמצב לא משנה ואין שיפור במצבי הלכתי לרופא אחר שקבע כי יש לי פטריה באוזן, וכעת אני מטופלת באגיסטן . אותו רופא אמר בין השאר כי אני סובלת מעור תוף שקוע - אטלקטזיס קדמי, וכי עלי לעבור בדיקת שמיעה, אוזניים טימפנומטריה ורישום רפלקס אקוסטי . לגבי עור התוף הוא אמר כי עלי לעקוב אחר התופעה. כאשר קראתי על תופעה זו באינטרנט, על האטלקטזיס הקדמי, הבנתי כי היא אינה תופעה פשוטה, כי היא אפילו מסוכנת, וכי היא יכולה להעיד על גידולים בחלל הלוע . בנוסף אציין כי כאשר הייתי צעירה, בת 20 סבלתי במשך מספר שנים מדלקות אוזניים חזקות וחוזרות, ואותו רופא אמר לי כי יתכן ותופעה זאת נובעת מאותה תקופה. מה עלי לעשות בעניין זה כרגע? רק מעקב? בדיקה כלשהי? אין לי כמעט כאבים . תודה מראש על התשובה .

שלום עליך לפנות לרופא אאג ורצוי למומחה לרפואה וכירורגיה של אוזניםי להערכה ובדיקה בעזרת מיקרוסקופ כדי להבין את חומרת שקיעת עור התוף וצורך אפ/רי בטיפול ובדיקות נוספות בברכה פרופ לונץ