לחץ באוזניים, טיניטוס וסחרחורת קלה - המלצות טיפול?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

21/02/2012 | 20:41 | מאת: מירה

דר' מרק שלום רב, אני בת 54. מתמודדת עם בעיות שינה, ב 4 השנים האחרונות, כחלק מסימפטומים של גיל המעבר. לפני כחצי שנה, התחלתי להשתמש באטמי אוזניים בשעות הצהרים, כדי לעמעם רעש מחריש אוזניים, משיפוצים שבוצעו בדירה מעלינו. בשלב כלשהו, התחיל לחץ באוזניים לאחר השימוש באטמים. הפסקתי את השימוש באטמים, אך הלחץ לא עבר. גם הרעש לא פסק... בעקבות השיפוץ, הסתבר שחל שינוי אקוסטי אצלינו בבית. כל הרעש מהשכנים ששיפצו ומהסביבה, מגיע אלינו יום ולילה, כאילו הבית נטול קירות. סף הרגישות שלי לרעש הוא נמוך, גם לפני כל האירועים הללו. כך שהרעש הפריע לי בכל מקרה. אבל, הפגיעה העיקרית - בשינה, שגם כך הייתה אתגר עבורי. לא הצלחתי להירדם כלל וכשהצלחתי, התעוררתי כעבור זמן קצר, בגין הרעש. כתוצאה מכך, הגעתי לשינה של שעה - שעתיים בממוצע ביממה. קרסתי... בצר לי, ביקשתי מהרופאה תרופות לשינה. (ניסיתי 3 סוגים שונים: אמביאן 6.25, 12.5, סטילנוקס 10 וקלונקס 0.5). הם לא הועילו לשינה, ברגע שהיה רעש. כך שנוסף לעייפות שצברתי מחוסר שינה, גם הייתי מטושטשת מהכדורים. חזרתי להשתמש באטמי האוזניים. הפסקתי, כיוון שהפלפיטציות שסבלתי מהם עוד קודם, גרמו לרעש, כשהשתמשתי באטמים, כך שגם האטמים לא עזרו... התחלתי להפעיל רעש מבוקר בזמן ההירדמות והשינה, באמצעות מפזר חום מרעיש במיוחד, מזגן ומוסיקה. הלחץ באוזניים פסק, אבל אז (לפני כחודש) התחיל הטיניטוס... בהמשך נוספה סחרחורת קלה והלחץ באוזניים חזר, לאחר נסיון נוסף להשתמש באטמי אוזניים. פניתי לרופא א.א.ג. נשלחתי על ידו לבדיקת שמיעה. השמיעה תקינה בשתי האוזניים, למעט, ירידה קלה בתדרים 6-8KHZ באוזן ימין וירידה קלה-בינונית באותם תדרים באוזן שמאל. הרופא נתן לי מרשם של בטהסטין 16מג לשבועיים - פעמיים ביום. אשמח לקבל המלצתך: 1 - האם כדאי לקחת את התרופה? האם היא יכולה לפתור את הבעיה כליל? האם יש סיכון בנטילתה? 2 - האם יש אפשרות שהטיניטוס, הלחץ והסחרחורת יעברו מעצמם, בלא התערבות תרופתית/ טיפולית כלשהי? 3 - אם לא, האם יש סיכון להחמרה או מניעת החלמה, ללא הטיפול? 4 - אם מומלץ טיפול, מה המלצתך? בתודה מראש, מירה

22/02/2012 | 10:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב את סובלת מהיפראקוזיס ומטיניטוס אך איני יכולה לאבחן חומרה ולהציע טיפול דרך האינטרנט. הכדורים מתאימים לסחרחורות חוזרות ואם אין לך את זה אין בהם טעם, משום שהם לא מיועדים לטיפול בצפצופים באוזניים או היפראקוזיס. אחרי 4 שנים אני לא יכולה לנחם אותך במשפט זה יעבור לבד. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

22/02/2012 | 10:57 | מאת: מירה

דר' מרק, תודה רבה על תשובתך! הלחץ באוזנים - החל לפני כ 4 חודשים.(לא שנים). כשהלחץ השתחרר, לפני כחודש וחצי - החל הטיניטוס.(נשמע כמו ה'שלג' שהיה בתום השידורים ב TV בעבר/ האדים היוצאים מסיר לחץ) הסחרחורת (קלה) - החלה לפני כחודש. יום טוב, מירה

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס