בעיה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/01/2012 | 22:31 | מאת: בנימין

שלום, אז אספר את הסיפור שלי. לפני 4.5 שנים נפגעתי מנפץ שהתפוצץ על ידי וגרם לי לכאב באוזן שמאל, וצפצופים. חיכיתי שיעבור , אך לא עבר . אוזן ימין נשארה תקינה לא נפגעה אך שמאל שהיתה מופנת לכיוון הרעש נשארה כמו שהייתה ולא השתפר המצב. זה אירוע ששינה את חיי. תמיד הסתובבתי מצד שמאל של אנשים כדי לשמוע מצב ימין. הייתי תלמיד מצטיין שאהב ללמוד , והלימודים הפכו לעול הניסיון להתרכז בשמיעה גרם לי למתח ולפעמים לכאבי ראש שחלפו כשחזרתי הבייתה או כשיצאתי להפסקות. ולא נהניתי יותר להקשיב בשיעור וללמוד כבעבר (המשכתי להינות כשקראתי מספרים). לאט לאט למדתי להרגל והשלמתי עם המצב.לרוב המוח שלי כבר למד לסנן את הטיניטון שהיה בתחילה. אך כעת לפני כשמונה חודשים לערך נפגעתי שוב פעם מנפץ, שהיה יותר רחוק ממני מאשר בפעם הראשונה, משהו שעף לאוויר ולא הספקתי לסתום את אוזניי. עכשיו הייתי מופנה עם אוזן ימין לרעש והיא נפגעה בדומה לאוזן הראשונה. לא כאב לי מהרעש , אך הרגשתי כאילו יצאתי ממסיבה בבת אחת ועד היום זה ככה,החיים שלי השתנו לגמרי, אני נמצא ליד אנשים ולא שם לב למה אומרים, הריכוז שלי בפעולות שלא מצריכות קשב שמיעתי, ירד, פעולות קוגניטיביות כמו הליכה , תזוזה,נשימה לפעמים מרגישים לי שאני עושה אותם בצורה לא נוחה ולא נכונה , איכשהו שהשמיעה מאלצת אותי. בעבר לא הלכתי להיבדק, אך כעת עולות לי שאלות מה לעשות כעת אחרי שנבדקתי לאחרונה וחשפתי את הסיפור. עשיתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה (לתדהמתי), אציין שבמהלך הבדיקה החליפו לי את האוזניות צד כי טענו "לפעמים בצד מסויים לא שומעים טוב" הם יודעים שיש בעיה באוזניה ומעיזים לתת לאנשים להיבדק איתה. בושה שקופת חולים משלמת טופס 17 למקום שנותן לעשות בדיקות עם ציוד לא תקין, כמה עולה אוזניה?. אח"כ הלכתי לרופא אא"ג ואמרתי לו.. אמר שיתן לי לעשות OAE שלא מצריך שיתוף פעולה מהנבדק. התוצאות יצאו שלא התקבל בשמאל חזרתיות. ובימין התקבלה חזרתיות ב 1KH בלבד. כעת כשהגעתי לרופא אא"ג הוא אומר לי שמתחילה להתפתח לי בעיה ושלא להיחשף יותר לרעש , ושהבדיקות הגסות (בדיקת השמיעה הרגילה) עוד לא יכולה לזהות את הבעיה מה שOAE כן מזהה. אמרתי לו שאני בכלל הגעתי לפה עם סיפור שתוקע אותי בחיים ושלא יכול להיות,טענתי שיש לי בעיה יותר חמורה, שאני בכלל מרגיש שאני צריך מכשירי שמיעה. הוא אמר משהו הרים את הקול עליי ויצאתי בהרגשה חרא ממנו כאילו אני צריך לשכנע אותו בבעיה שלי והוא לא מתייחס לתלונות שלי,באתי במטרה לנסות לטפל בבעיה ולא רק לאבחן אותה.אני כעת רוצה לבקש מרופא המשפחה עוד בדיקת שמיעה, אך חושש שלא ירצה לתת לי (נכתב למעקב רק בעוד שנה). מה ניתן עוד לעשות? והאם באמת זו תופעה שלפעמים מתבטאת שלאור פגיעה בשמיעה הגוף מתנהג ופועל בצורה לא נוחה, ריכוז יורד, זיכרון יורד? במידה וקיימת בעיה חמור יותר, כמו שאני טוען, אני גם מרגיש כל הזמן אטימות וחוסר נוחות באוזניים, וע"י הזזת הלסת מנסה לפתוח אותן, האם יש פתרון כלשהו חוץ ממכשירי שמיעה? אני מרגיש שיש לי רגישות,שאני נפגעתי פעמיים בשני מקרים שונים, האם זה יכול להיות, ואם קיימת דרך לאבחן רגישות לפגיעות רעש לאדם מסויים? תודה מראש.

07/01/2012 | 18:47 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב נשמע לי שיותר מאשר בעיה או פגיעה באוזניים, יש לך כעת בעיקר חרדה ומתח נפשי. הייתי מציעה לך לגשת ולטפל בנושא. מבחינת השמיעה צריך לחזור על הבדיקות בעוד שנה ובלי להיות בפאניקה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס