טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/12/2011 | 20:45 | מאת: יוסי

בן 37. בריא בדר"כ. לפני 8 חודשים החל טינטון חזק מאד באוזן שמאל. לא נחשפתי לרעש לפני כן ולא קיבלתי מכה בראש.בדיקות שמיעה וברה תקינות. בדיקות דם שונות (בלוטות תריס, אבץ וכו') תקינות. שלושה שבועות אחרי, עוצמת הטינטון פחתה משמעותית. אחרי שבועיים נוספים, העוצמה פחתה פעם נוספת. הטינטון עדיין קיים פחות או יותר באותה עצמה. מפריע בעיקר במקומות שקטים ולפני שינה.מדי פעם (לפעמים כל יום ולפעמים כל מס' שבועות) נשמע צפצוף חזק מאד למס' שניות ונעלם (פעמיים הופיע גם באוזן ימין). הבעיה שאני כמעט ולא מפסיק לחשוב על הטינטון. קיימים מצבים שאני מגיע למקום שקט ולא שומע אותו, "נזכר" שלא שמעתי אותו ואז הוא מופיע. מס' שאלות: 1. מה יכולה להיות הסיבה לטינטון? 2. האם טיסות יכולות להחריף את הטינטון? להימנע? 3. האם עדיין יש סיכוי שהטינטון יעלם לגמרי? מה הסטטיסטיקה אומרת? 3. האם טיפול TRT יכול לעזור במקרה שלי? תודה מראש, יוסי

24/12/2011 | 11:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. לרוב יש קשר בין סטרס והפרעה כלשהי בשמיעה. לפעמים מספיק רק סטרס. 2. לא מחמיר ואפשר לטוס 3. טיניטוס נותר כמטריד משמעותי אצל פחות מ 5% מאלה שהתחיל אצלם טיניטוס עיקש. גם ככה הוא זניח אצלך כי מפריע לפעמים ורק במקומות שקטים... אבל מה שנשאר לך זו הפאניקה.... ולכן התשובה לשאלה הבאה היא כן, TRT יכול להועיל לך. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס