פצע בלשון שלא נרפא

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/10/2011 | 21:06 | מאת: אנגליקה

שלום לפני בערך חודש וחצי אולי קצת יותר כאב לי בלשון בצד הפנימי משמאל, ואז כעבור מספר ימים עבר הכאב, ואז חזר שוב, כשהסתכלתי גיליתי כמו מן כיב ( חור כזה כאילו משהו אכל לי את הלשון ) ממש בפנים בלשון, הפצע לא כאב, אך מאוד הפריע, הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא נתן לי משחה נגד אפטות, קצת נלחצתי אז הלכתי לרופאת משפחה והיא אמרה לי לשים את המשחה ולחכות שיעבור, עבר שבועיים ולא עבר הפצע, והתחיל לי כאב באותו צד בגרון, ובלוטות הלמפה התנפחו, כמו כן כאב באותה אוזן בצד, הלכתי שוב לרופאת משפחה היא אמרה שיש לי דלקת באוזניים, הלוע אדום מעט, ויש רגישות מתחת ללסת,, נתנה לי אנטיביוטיקה נגד חיידקים או זיהום משהו כזה, לקחתי את האנטיביוטיקה בעודי מגרגרת את הפה כל יום ומצחצחת שיניים היטב, האנטיביוטיקה לא עזרה, הלכתי שוב לרופא אף אוזן גרון אחר , והוא אמר לי שהבלוטות למפה לא נראות חשודות ושהן באותו גודל, והפצע בלשון אמנם קיים אך הוא גם לא נראה חשוד כלל , לחץ לי על הצד ההוא של הלשון, מאז עברו שבועיים, והפצע עדיין שם, כמו שני חורים כאלה שמפריעים לי, קראתי על סרטן בלשון וראיתי שלא כל רופא יכול לזהות את זה. חשוב לציין שהפצע לא כואב הוא רק מתריע על הקיום שלו בהרגשה מוזרה בצד הזה של הלשון, אני נורא מבוהלת ומפחדת שחס וחלילה יש לי סרטן בלשון, מה הסבירות שזה המחלה? ואיזה בדיקות עלי לבצע? האם להקשיב לרופאים ולהמשיך לגרגר סודה או לעשות ביופסיה? אני מאוד היפוכונדרית ומבוהלת מאוד, הרופאת משפחה אפילו הביאה לי כדורי הרגעה. יתכן שפצע רגיל בלשון ישאר כמעט יותר מחודש וחצי? או שזה חשוד? אבקש תשובה בהקדם כי אני כבר לא עומדת בדברים שעוברים לי בראש

04/11/2011 | 19:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. הנושא לא קשור לפורום זה 2. בלי לבדוק איני יכולה להעריך מה קורה 3. כדאי להראות את הלשון לרופא פה ולסת אם לא יעברו הפצעים, ולבדוק שאין לך חסר ויטמינים שיכול לגרום לפצעים בפה. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס