רגישות יתר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

22/08/2011 | 15:19 | מאת: אווה

שלום, בני בן 2.7, מאז שנולד היה ילד "עצבני". מתקשה באכילה, במוטוריקה, בשינה וכו'. במעקב אצל פיזיותרפיסטית מגיל שנה. במהלך היום מגלה פעמים רבות תוקפנות כלפי הסובבים אותו בדיבור ובאלימות פיזית. בזמן האחרון שמתי לב לכך שהוא שואל פעמים רבות "מה הרעש הזה?". זה קורה במהלך היום וגם לפני השינה. רציתי לדעת האם יכול להיות שיש לו רגישות יתר לרעש, האם זה קשור ל"עצבנות" שלו ומה ניתן לעשות אם כן? תודה.

22/08/2011 | 19:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בהחלט יתכן שכמו שהוא רגיש לנושאים אחרים הוא גם רגיש לרעשים ובכל מקרה אסור לעודד אותו לכיוון, לא לשאול בנושא ולא "להגן ולרחם" כי זה יחזק התנהגות זו. חשוב להיות מטופל אצל פסיכולוג ילדים כבר מגיל זה ולקבל הדרכה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס