היפראקוזיס?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/08/2011 | 18:10 | מאת: עופרה

דר' מרק שלום רב, האם זה יישמע לך מוזר אם אומר שאני מקווה שיש לי היפראקוזיס? הסיבה לכך היא שאני בת 32 וסובלת מאוד מהבעיה שאתאר להלןוכשאין לך אבחנה- המצב שלך קשה יותר. יש לי רגישות גבוהה מאוד לרעשים. כול רעש, קטן כגדול, נשמע לי בלתי נסבל, בו בזמן שלאחרים הרעש יכול להישמע כסביר עד בלתי מורגש. אני הופכת עצבנית (ראוי לציין כי אני אדם עצבני, אבל כשיש רעש- אני'מתפוצצת' מעצבים). תמיד תליתי את הרגישות הגבוהה לרעש כחלק ממצבי הרגשי (חרדות, דכאון, OCD), אבל אף פעם לא חשבתי שאוכל לטפל בה כשלעצמה. אני כעת עוברת דירה ובדירה החדשה הרעש חזק ואני פשוט מרגישה אבודה. כן, כן,אבודה. אני לא יכולה להתרכז כשיש רעש, והופכת חסרת מנוחה וסבלנות. אשמח מאוד אם תוכלי לסייע לי.

14/08/2011 | 12:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בהחלט יתכן אבל איני יכולה לדעת בלי לבצע איבחון ואז לראות. ברור שיש קשר לחרדות ודיכאון ועוד יותר ל OCD והתופעות משולבות כך שגם אם מטפלים בהיפראקוזיס אולי יהיה צורך בטיפול פסיכולוגי המשכי במקביל -ושוב איני יכולה לדעת בלי לאבחון. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס