הרופא התייאש ממני.. מה הצעד הבא?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/07/2011 | 09:37 | מאת: ענבל

ד"ר מרק שלום, לפני 4 חודשים סבלתי מצינון קשה ובצקת באוזן ימין. קיבלתי טיפול תרופתי ע"י רופאת א.א.ג מכיוון שחשתי ירידה בשמיעה. לאחר כחודש שבו לא חל שיפור, נשלחתי לבדיקת שמיעה, ונמצא כי חלה ירידה חדה בשמיעה באוזן ימין. במהלך הזמן נוספו גם ציפצופי רקע באותה האוזן, הרופא שלח אותי ל-MRI מוח והתוצ' היו תקינות. שחזרתי לרופא עם התוצאה הוא אמר שאין לו יותר מה לעשות, ושאני צריכה ללמוד לחיות עם זה. ובכן, אני בקושי שומעת באוזן ימין, וממאנת להאמין שאי-אפשר לעשות כלום.. אודה לך על כל עצה או הכוונה שתוכלי לתת לטיפולים הקיימים. בברכה, ענבל

20/07/2011 | 15:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

20/07/2011 | 15:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אם הרופא אינו אמפתי לבעייתך החליפי רופא במי שכן אמפתי ותומך. הטיפול הבסיסי בליקוי שמיעה עצבי הוא לרוב על ידי מכשיר שמיעה. אם השמיעה מאוד ירודה אפשר לדון במכשיר מושתל ובמקרים נדירים מאוד שתל קוכלארי במצב בו אוזן שניה בריאה. לגבי הצפצופים יש טיפול מאוד מגוון שכולל בעיקר כשלב ראשון את הטיפול בשמיעה עצמה, ובהמשך יעוץ ושינוי קוגניטיבי, סוגי הרפייה שונים, לעיתים תרופות שונות ועוד מגוון דרכים להקל על הטיניטוס ולאפשר למוח שלך לסנן אותו ביתר קלות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס