תרופה לטניטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/05/2011 | 13:45 | מאת: ישראל

האם אגיסרק 16 יעיל לטנטון? האם יש תרופה להולכת הדם כי שמעתי כי זרימת דם לא טובה גורמת לטינטון.רציתי לשאול אם יש קשר בין בלוטת התריס לטנטון. תודה מראש על כל התשובות

11/05/2011 | 13:55 | מאת: ישראל

בדיקות שמיעה בסדר וכן בדיקת ברא תקינה

13/05/2011 | 20:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אגיסרק יכול להפחית את קצב ההתקפים של הסחרחורת במחלת מנייר. במחלה זו יש בזמן התקף סחרחורת גם צפצופים באוזניים ומכאן האנקדוטה כאילו התרופה יעילה לטיניטוס. תרופות שונות שניסו בעבר ל"הגברת זרימת דם" לטיניטוס לא הוכחו כיעילות. אין קשר ישיר בין בלוטת המגן וטיניטוס, אבל יש קשר בין ליקוי בתפקוד הבלוטה והתפתחות של ליקוי שמיעה (שיכול בעקיפין לגרום לטיניטוס). בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס