פאקסט לבולמוסי אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2013 | 11:40 | מאת: רונית

היי, סובלת כעשרים שנה מבולמוסי אכילה. בשנים האחרונות טופלתי במגוון כדורים, עקב התקפי חרדה, דיכאון קל ובולמוסי האכילה. ציפרלקס- הטבה קלה,רמוטיב, פלבוקסאמין- שום הטבה ואפילו הרעה במצב. פלוטין למשך כשנתיים עזר המון, כל התופעות נעלמו לגמרי. לפתע התופעות חזרו, למרות העלאת מינון הפלוטין ל-40 מ"ג ביום. הפסיכיאטרית רשמה לי פאקסט ואני מאוד מודאגץ שכן ידוע שבהסתברות גבוהה הכדור גורם לעלייה במשקל (לא משנה באיזה מנגנון, רעב או האטה בחילוף חומרים....). זה הגיוני לרשום כדור שבשכיחות גבוהה גורם לעלייה במשקל לבחורה שסובלת מבעיית דימוי גוף ובולמוסי אכילה?

08/09/2013 | 23:28 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רונית, יש ראיות לכך ש- Topamax (שם החומר הפעיל topiramate) מועיל לבולימיה, אבל לדעתי זה נובע רק מכך שהתרופה מפחיתה תיאבון והיא יכולה לגרום לתופעות לוואי די רציניות. אני לא מכיר תרופה אחרת שיש ראיות לכך שהיא מועילה בבולימיה. לדעתי הטיפול העיקרי בבולימיה הוא טיפול פסיכולוגי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה