אפקסור מול ציפרמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/08/2013 | 15:29 | מאת: מיכל

כמה שאלות בבקשה: 1.במה עדיף להתחיל אפקסור או ציפרמיל? 2.לאיזו קבוצה פחות תופעות לוואי? השמנה, חשק מיני, יובש בעיניים, נשירת שיער. 3.מה המשמעות של ההבדל במינונים? 75 אפקסור מול 20 ציפרמיל זה אומר שהאפקסור פחות "נקי", זה אומר שאני מכניסה יותר כמיכלים לגוף? אשמח לכדור עדין עם כמה שפחות השלכות מבחינת תופעות לוואי אני יודעת שזה אינדיבידואלי, אך האם יש המלצות כלשהן

26/08/2013 | 00:32 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מיכל, לשאלותייך: 1.במה עדיף להתחיל אפקסור או ציפרמיל? קשה לדעת. 2.לאיזו קבוצה פחות תופעות לוואי? השמנה, חשק מיני, יובש בעיניים, נשירת שיער. יובש בעיניים ונשירת שיער אינן תופעות לוואי שכיחות של שתי התרופות שהזכרת. שיעורן של תופעות כמו השמנה ופגיעה בחשק המיני דומה. 3.מה המשמעות של ההבדל במינונים? 75 אפקסור מול 20 ציפרמיל זה אומר שהאפקסור פחות "נקי", זה אומר שאני מכניסה יותר כמיכלים לגוף? לא. זה לא קשור למידת "הניקיון". המינון של תרופה נקבע לפי מידת היעילות בה היא נקשרת לאתר הפעולה שלה במוח. תחשבי על סוכר וסוכרזית. שניהם "נקיים" באותה מידה- מכילים אך ורק חומר פעיל אחד אבל צריך הרבה פחות סוכרזית כדי להשיג אותה מידת מתיקות, כי הסוכרזית נקשרת הרבה יותר ביעילות לקולטני הטעם בלשון. ציפרמיל או ציפרלקס נחשבים לעדינים מבחינת תופעות לוואי. לא יודע אם זה נכון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה