השלמת חוסרים והשפעה על תרופות וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/06/2020 | 10:56 | מאת: שואל

שלחתי הודעה בנושא "הקלונקס הממכר או הויאפקס המעורר" מ- 28/06/2020. מתאריך זה בעקבות מחסור שהתגלה בבדיקות דם הוחל לצד התרופות מתן תוספי תזונה בריכוז גבוה: חומצה פולית 5 מ"ג + ויטמין D טיפות במינון 2000 מ"ג + סידן במינון 600 מ"ג. את כל התוספים אני לוקח בבוקר סמוך לנטילת הויאפקס XR כבר 3 ימים. ביומיים האחרונים בבוקר יש תחושת רוגע,הפחתה בחרדה, הפחתה בצמרמורת שתיארתי ובאופן פרדוקסלי התגברות של קפיצות שרירים (תסמין מובהק של חרדה ומתח). ידוע כי סידן וחומצה פולית מעורבים בתהליכים שונים במערכת העצבים. יש לדעתך קשר לכך שאני רגוע יותר ופחות עם תסמיני חרדה עקב נטילת התוספים יחד עם התרופות? שאלה נוספת ברשותך, אם הולכים על אוגמנטציה לטיפול הקיים בעזרת מינון נמוך של נוגד פסיכוזה כדי לראות אם ישפיע דרמטית לטובה, האם הפסקתו לאחר חודשיים באם לא ישפיע תגרור החמרה שוב בחרדות? אודה מאוד לעזרתך.

שלום רב. ישנם מחקרים המראים כי תוספת של חומצה פולית וויטמין D יכולה להועיל במצבים של דיכאון וחרדה אם כי לא התקבלה תוצאה מובהקת וברורה לכך. כדאי להתיעץ בעניין זה עם רופא המשפחה. ככל תוספת זו ברוכה לבריאות הכללית. תוספת של תרופה אנטי פסיכוטית במנון נמוך יכולה לעזור בהפרעות חרדה בעיקר לשינה ולהרגעה כללית. הפסקתה לא צפויה להחמיר את ההפרעה מעבר למצב הקיים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה