אנא חמיס תשובתך המקצועית והמהירה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/07/2009 | 00:28 | מאת: חגיגה

שלום רב חמיס הנכבד, מודה על תשובתך הרצינית. עד השנה האחרונה הצליח אבי לתפקד מעולה כמו שאף בריא לא בטוח מתפקד. כל זאת בכוח הרוח והמוטיבציה לצאת לחיים בריאים. הוא השתקם לאחר פציעתו ב 49 , עבר ניתוחי ראש, שהה בבית שיקום לנכי צה"ל, ועוד ועוד. יום אחד גם הקים משפחה, ועבד בחברה ממשלתיתבמשרה מכובדת. ראה חמיס, לאבי יד אחת לא תפקודית (חצי השנה האחרונה במיוחד ). _____________ כיום, לפי הגישה שמזוית מסויימת נתפסת קיצונית, הוא מקבל טיפולים מטעם משרד הביטחון, ביניהם פיזיותרפיה פעמיים בשבוע עם תרגול לבית. עליו לשבת בכסא גלגלים למרחקים ארוכים. לדברי המרפאה בו מטופל, שומרת הפיזיוטרפיה על חיזוק שריריו וכן הלאה. ************ ההסבר שקבלתי התייחס והבהיר שדואגים לכך שלא יאבד מסת שריר וכדומה. ************************ צועד בתוך המבנה בו שוהה, או בחצר הבית וכן הלאה. ************** מה דעתך ? כל מה שכתבת , ברור לי. חמיס, נתון חשוב : היות ויד אחת אינה תפקודית, אינה נשלטת, אין הוא יכול להעזר במקל / הליכון !!!!!!!! לכן, יש לו מלווה אנושי . מה דעתך בשלב זה ? בכבוד ותודה המון. שלום, המחשבה נכונה אך הגישה קיצונית. חשוב ללכת הליכה איכותית. לכן מטופלים מקבלים הנחיה ללכת עם שני קביים ולא אחד אפילו אם כשהם יכולים, על מנת למנוע צליעה ולאפשר למידה מוטורית בתנועה תקינה. אבא שלך סובל מפגיעה כרונית, ואני מניח שההליכה שלו לא תקינה מאז הפגיעה. יהיה מאוד קשה/ בלתי אפשרי להביא אותו להליכה תקינה ללא צליעה. הנזק שיתרחש מאז להליכה, במיוחד בגיל 81, הוא נזק רב שכולל הרבה מערכת כמו לב ריאה, חולשת שרירים ועוד... המטרה כאן היא קודם כל להשיג יכולת תפקדית כמה שיותר גבוהה אפילו אם זה על חשבון צליעה. במידה ואפשר לטפל ולהתאים עזרים כמו סד או מקל על מנת לשפר את איכות התנועה אבל בלי להגביל את רמת התפקוד, מצויין. אבל בשום פנים ואופן לא להגביל את תנועתו ותפקודו. בברכה, סאם

חגיגה, במידה והוא מטופל במרכז טוב ובאחריות פיזיותרפיסט מקצועי בתחום, ניתן לנסות גישה זו של טיפול במשך של עד 3 חודשים ולבדוק את התוצאות. בכל מקרה, אני עדיין מאוד ממליץ לא להגביל את התפקוד שלו, וכנראה שתמיד תהיה לו פגיעה באיכות ההליכה. בנוסף, ניתן לבדוק את איכות ההליכה ורמת התפקוד שלו בעזרת מקל -קואדריפוד ביד הבריאה. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה