חולשה באזור המרפק כבר מס' חודשים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/08/2014 | 15:05 | מאת: דרור

היי, אני מתאמן כ-3.5 שנים בחדר כושר ובינואר השנה החלו לי כאבים באזור האמה, במרפק החיצונית ובשורש כף יד. כל זה ביד שמאל בלבד, היד החלשה. כשראיתי שזה לא עובר מעצמו, לאחר הפחתה של עצימות האימונים - החלטתי ללכת למס' אנשי מקצוע (בסדר כרונולוגי): 1. אורטופד מרפק - אמר לי לעשות רנטגן למרפק, לשורש כף יד ו-US למרפק. חזרתי אליו עם הבדיקות, הוא אמר שהן תקינות והמליץ לי להימנע מאימוני פלג גוף עליון ולקחת אתופן 500 מ"ג במשך שבועיים. בסיום הטיפול, לא היה שיפור. הכאבים בשורש כף יד ובאמה נעלמו כמעט לגמרי אך לא באזור המרפק - 2. ספורתרפיסט, 3 טיפולים - באבחון ראשוני טען לי Thoracic Outlet Syndrome שנבע מחוסר פרופורציה בין החזה (הדומיננטי) לגב. בנוסף, הוא טען שהמיקום של הסקאפולות שלי גבוה מדי בגלל עקמת שלא טופלה ושכל המבנה גוף הנוכחי לוחץ לי על העצב ביד. טיפל בי עם מתיחות לזרוע, אלקטרודות בגב, דיקור יבש, קניזיו ומעט טריגר פוינטס. הבהיר לי שאסור לי לעשות חזה בשום אופן ושהוא אחד הגורמים לבעיה. בשלב מסויים הוא המליץ לי לעשות הפסקה טוטאלית מהאימונים למשך תקופה. לאחר זמן מה - שמתי לב שעצב האולנרי מורגש בעיקר כשאני עושה מכשיר חתירה (אירובי). בזמן פעילות עם המכשיר אני מרגיש זרמים (אצבעות 4-5) בכף יד לאורך כל הזרוע. עוד דוגמה היא נהיגה, כשאני אוחז את ההגה וישנן רעידות בכביש. אני מרגיש את אותה התחושה. 3. אורטופד מומחה בתחום הספורט, שהמליץ לי לעבור טיפולי פיזותרפיה, בדגש על מתיחות לצד שמאל (חזה, יד, גב וכו'). 4. פיזותרפיסט, 8 טיפולים (מתוך 12) - בהתחלה חשב שמדובר ב-TOS. ניסה מס' פעמים לעשות שחרור מיופסיאלי, דיקור יבש, טריגר פוינטס ומס' תרגילים למתיחת העצב האולנרי לביצוע פעמיים ביום. בין היתר גם בנה לי תוכנית לחיזוק הגב. התוכנית לא כללה חזה וכתפיים בכלל למעט יד קדמית אקצנטרית ויד אחורית. לאחר זמן מה שראיתי שאין שיפור ובהמלצתו - החלטתי לקבוע תור לאורטופד כתף. אורטופד כתף - מבדיקה פיזית ראשונית, אמר שככל הנראה מדובר על Ulnar Nerve Entrapment. שלח אותי לבצע צילומים לחזה ולכתף בשביל לשלול אופציה של צלע צווארית. בנוסף, המליץ על ביצוע בדיקת EMG, בכדי לראות אם קיים נזק ממשי לעצב. לאחר שחזרתי אליו עם הבדיקות, הוא אמר שהכל תקין ושאמשיך בפעילות מתונה תוך הימנעות מכאב. היום - כבר 7 חודשים מאז שהחלה הפציעה. המצב הוא שכבר 3 שבועות לא ביצעתי אף תרגיל של פלג גוף עליון (בהחלטתי האישית) וזנחתי כל איש מקצוע בטענה שאין שיפור/לא נמצאה אבחנה. עדיין קיימת לי תחושת חולשה כללית ביד שמאל עם כאבים ממוקדים מדי פעם לכל אורך היד. זה יכול לכאוב גם מעט באזור הכתף. בקור אני סובל מזה הרבה יותר מהרגיל. בזמן מאמץ של היד אני מרגיש תחושת חולשה מתגברת ונוצר סוג של "לחץ" סביב אזור המרפק (מן הרגשה כזאת של חוסר זרימת דם או משהו בסגנון). לאיזה איש מקצוע אני צריך לפנות במטרה לאבחן ולטפל בזה אחת ולתמיד? דרור

שלום תנסה להתייעץ עם מומחה גפה עליונה. בתחום נמצאות ד"ר יונה יניב מתל השומר או ד"ר פטיש מברזילאי. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה