רגליים כבדות ונפיחות בקרסול וגם אי יציבות קלה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/11/2013 | 13:53 | מאת: אולי

יש לי רגליים כבדות כאשר אני נועל נעליים או נעלי ספורט ,לאחרונה שמתי לב שיש לי נפיחות בקרסול בעיקר בערב . בבוקר הנפיחות נעלמת [אחר שינה] גם היציבות שלי נחלשה יש לי רושם לעתים שאני מתנדנד.. עד לפני 6 חודשים עשיתי הליכה יומית שהפסקתי בגלל עייפות...כך אני פעיל אבל בחודשים הללו הרגשתי עייף והייתי חייב להיכנס למיטה ולישון קצת .יש לי סכרת 2 מטופל במטמורפין בוקר ערב ומדידת הסוכר שלי בסביבות 100 לאחר צום

25/11/2013 | 18:51 | מאת: שמשון

יכול להיות שבגלל הסוכר יש בעיה עם הספיגה וההתנקזות של הנוזלים בגוף ובגלל זה יש לך נפיחות ברגליים וקושי בהליכה? זה מה שהיה לי, בגלל שהייתי לא מאוזן גם עם הסכרת וגם בנוסף היו לי בעיות בלב שקשורות לזה. אני מטופל תרופתית כמובן לשתי הבעיות, ובנוסף התחלתי לקחת כרום פיקולינאט של סולגאר. זה נועד לעזור בויסות של הסוכר וזה מפחית רמות של כולסטרול ככה שאני יכול יותר לעשות פעילות גופנית. אני לא אומר לך שעכשיו אני רץ ועושה מרתונים, אבל את ההליכה היומית שלי אני מקפיד לעשות כמו שצריך. במיוחד לחולי סכרת זה חשוב הפעילות הגופנית כדי להקל על הזרימה של הדם והאספקה של הסוכר. ממליץ לך לבדוק ולהתייעץ עם הרופא המטפל שלך בקשר לזה... ייתכן שיש אצלך חוסר איזון.

שלום אנא פנה ראשית לרופא המשפחה. הוא יכוון את הבדיקות הרפואיות המתאימות ויקשר למומחים הרלוונטים. תלונה זו יכולה להתאים למספר סקטורים ולכן עדיף לעבור קודם אצל הרופא. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה