פציעה לאחר ריצה ארוכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/07/2013 | 02:01 | מאת: new-runner

שלום רב, היום לאחר סיום ריצה של כ-13 ק"מ - הרגשתי כאב קל בצידה החיצוני של ברך ימין, מעט מתחת למרכז הברך. הכאב מורגש בנגיעה (כמו אחרי מכה שמשאירה "כחול") או בירידה / עליה במדרגות. אין כאב בברך עצמה, אבל בשלב מסוים האיזור התחיל להכחיל קצת (מניח שיש פגיעה בכלי דם שיוצרת תגובה של חבלה "כחולה" כמו בקבלת מכה ממשהו...) בינתיים אין נפיחות. אני מתאמן עם נעלי ריצה ייעודיות ומדרסים חדשים שהותאמו לי לפני כשבועיים וחצי. פרופיל הריצה שלי הוא כזה: אני משתדל לרוץ 4 פעמים בשבוע, על הליכון בשיפוע קל. אחת מהריצות האלה היא ריצת מרחק - שבה אני עולה בערך 1 ק"מ בשבוע - כך שהשבוע רצתי 13 ק"מ, שבוע שעבר 12, שבוע לפני 11 וכו'. שאר הריצות באותו שבוע ינועו בין 7 ל-10 ק"מ. כתלות בתחושה הכללית. חוץ מללכת לבדוק שוב את המדרסים - יש המלצות טובות? לחילופין אולי זה סתם קריעת כלי דם בגלל המאמץ? תודה...

שלום יכולים להיות מבנים רבים בברך שאחראים על הכאב אך יותר מכל זה נשמע כמו פציעה קלאסית של רצים שקשורה לרצועה צידית ארוכה שמסתיימת ונאחזת באזור הברך (ITB). כדאי ללכת לפיזיותרפיסט שיאבחן ויטפל בהתאם לפני שזו תהפוך פציעה כרונית. תתחיל בלקרר את האזור הכואב מספר דקות לאחר הריצה אבל תיגש לטיפול. מצרף מאמר קצר ורלוונטי בנושא בברכה סאם http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=172

17/07/2013 | 21:52 | מאת: new-runner

הבוקר הבחנתי בפציעה נוספת. ראשית, הפציעה שהעליתי בפוסט הקודם נותרה כשהייתה. לא כואבת במיוחד, לא התפנח, קצת כחול - אבל לא משהו קיצוני. הרבה פחות מורגש בעליה וירידה של מדרגות. אבל הבוקר כן קמתי עם כאב בירך שמאל בדיוק במפרק, לאורך היום הכאב התעצם ואז התחיל לעבור - אבל עדיין מורגש. מה לחפש? מה נכון לעשות? תודה

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה