ממצאי MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/10/2014 | 19:46 | מאת: עזרתך בבקשה

שלום ד"ר, אודה לך אם תוכל לעזור לאור הממצאים הבאים: הבדיקה בוצעה בטכניקה:SPIR.FFE. TSE.SE. בשקלול T1.T2.PD במישורים מגיטאליים,אקסיאלים וקרדיאליים לפני ואחרי מתן חומר ניגוד. לורדוזיס צווארי ומותני, קיפוזיס גבי שמורים. שינויים דיסקוגנים בע"ש צווארי (ידועה ללא שינוי ) בלטים דיסקלים עם קרעים אנולרים ברוב הגבהים בע"ש מותני. סיגנל של מבנה הגרמי (למעט המנגיומות קטנות במספר גופי החוליות) חוט השדרה בעל עובי, מהלך וסיגנל תקין. לאחר חומר ניגודי אין לראות האדרה פתולוגית. כמעט שלוש שנים יש החמרה מתמדת במצבי, הכל החל ב= drop toot, וכיום אני בכיסא גלגלים עם חולשה קשה והרדמות בשתי הרגליים ואי יכולת להתאפק (שתן) והמצב ממשיך להחמיר, בתחילה אמרו שמדובר במיאליטיס לאחר מכן חשש לטרשת נפוצה שנשללה וכן NMO שנשלל אך הוחלט לטפל כספקטרום בפלזמפרזיס ובסולומדרול וכדורים לדיכוי המערכת החיסונית. אני סובלת וסבלתי מכאבים בעיקר באזור הצוואר וגב תחתון והטיפולים הנ"ל לא מביאים לשינוי . יש לי תחושה שמדובר בבעיה בעמוד השדרה ולא במחלה אוטואימונית, האם תוצאות הבדיקה הנ"ל יכולות להצביע על בעיה אחרת והמצלה לבדיקות נוספות שישפכו אור על מצבי? ואם כן, באיזו תכיפות. אני מודאגת בעיקר מהקרעים שלא היו ב- MRI קודמים. תודה רבה וערב טוב

ממצאי הבדיקה שהעברת - אינם מסבירים התסמינים הקיימים אבל כדי לודא אם לא מדובר בבעיה בחוט השדרה יש צורך ב - MRI של עמוד השדרה הצווארי והגבי - ראיתי רק ממצאי בדיקה מתנית מציע לבצע בירור מלא ולהגיע למומחה עמוד שדרה להערכה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה