השתלת עדשה תוך עינית\החלפת עדשה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

27/11/2016 | 12:33 | מאת: חן

היי, אני בת 25, עם קוצר ראייה גבוה מלידה. המספר שלי יציב בשנים האחרונות. השאלה שלי היא לגבי ניתוח השתלת עדשה תוך עינית: 1. במידה ואני מתאימה, האם מומלץ לחכות אחרי לידות? 2. האם זה מעלה את הסיכויים להיפרדות רשתית? שאלה אחרת: אבי עבר ניתוח קטרקט. האם ניתוח שכזה של החלפת עדשה לא עדיף על פני השתלת עדשה נוספת? ממה שאני יודעת הניתוח הוא דיי בטוח, ואני מבחינה קוסמטית וגם מבחינת נוחות מאוד רוצה להסיר את המשקפיים. השאלה היא האם ניתן לעשות ניתוח קטרקט ללא היווצרות של המחלה עצמה, או שיש בכך יותר חסרונות מיתרונות? תודה מראש!

שלום רב, מאוד קשה להשיב ללא כלל הנתונים. ניתוח הסרת העדשה הטבעית אפשרי אך זה ישאיר את הצורך במשקפי קריאה בדרכ אני מנתח מקרים בכאלה בסוג זה של ניתוח (כמו ניתוח קטרקט) בגיל מבוגר יותר (מעל 40) לגבי הפרדות רשתית - כל קצר רואי גבוה בסיכון להפרדות רשתית יותר מהממוצע. ניתוח תוך עייני כמו ניתוח קטרקט או החלפת עדשה או השתלת עדשה נוספת מוגדר כניתוח תוך עייני עם הגברת הסיכון להפרדות רשתית. בברכה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה