אינטרלאסיק או לאסק (PRK)

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

06/01/2020 | 15:48 | מאת: פלונית

שלום, הייתי אצלכם בפגישת התאמה בשבוע שעבר. בפגישה עם הרופא, הוא המליץ לי על ניתוח האינטראלאסיק משום שיש לי קרנית עבה ומספרים קטנים יחסית (1.25 ו-1.5) עם זאת, לא שלל ביצוע ניתוח לאסק, אך לא ניתן לי הסבר לגביו. אני ממש מתבלטת איזה ניתוח לקבוע, והייתי שמחה לקבל מענה לשאלותיי במסגרת הפורום. החשש העיקרי שלי הוא מכך שהמתלה יכול להיפתח גם לאחר כמה שנים במקרה של חבלה בעין. בתור מישהי שקרו לה הרבה דברים לא צפויים בחיים, אני ממש חוששת מכך. כמו כן, עברתי תאונת דרכים קשה בעבר ואני רגישה וחוששת לכל מה שקשור בבריאותי. 1. לאחר ניתוח אינטראלאסיק, האם כל חבלה בעין יכולה לגרום לתזוזה של המתלה ? או רק חבלה ממש קשה ? אשמח לדוגמאות. הבנתי שהסיכון הזה יכול להתרחש גם שנים לאחר הניתוח ומרגיש לי שלאחר הניתוח מסתובבים עם פחד תמידי. 2. האם הסיכון הוא שהמתלה רק יזוז או שהוא עלול להתנתק לגמרי ? מה עושים במקרה כזה ?? 3. זה החשש העיקרי שלי מניתוח האינטרלאסיק בעצם, כמו גם שלאחר הניתוח עובי הקרנית ייחשב מאיזור החיתוך ומטה. 4. לגבי ניתוח הPKR- מה הסיכויים של הסיכון של הצטלקות הקרנית ? איך זה יכול להתרחש ומה עושים במצב כזה ועל מנת למנוע זאת ? 5. האם הפרוצדורה עצמה של ניתוח הPKR מורכבת יותר ומשכך כוללת סיכונים רבים יותר במהלך הניתוח ? 6. האם זה נכון ששימוש בלייזר להסרת שכבת האפיתל אינו מדוייק ויכול לגרום להסרה רבה/ מעטה מדי ? במידה וכך הדבר, מה יכולות להיות ההשלכות לכך ? 7. על איזה ניתוח היית ממליץ לי בהתחשב בנתונים שלי ובפחדים שלי ? 8. לאחר כמה זמן ניתן להרכיב עדשות מגע צבעוניות (בשני סוגי הניתוחים) ? 9. כמה זמן לאחר שני הניתוחים ניתן לטוס ? תודה מראש.

שלום רב, אשתדל להשיב לפי סדר מיספור השאלות: 1. לא כל חבלה. רק חבלה ממכשיר חד עלולה להזיז את המתלה וגם זה די נדיר. 2. ניתוק של המתלה אפשרי אך מאוד מאוד נדיר. תלוי באופי החבלה. 3. לא הבנתי מה השאלה 4. הצטלקות לאחר PRK עמדה בעבר על אחוזים בודדים, כיום זה פחות מ- 1 %. המניעה היא משקפי שמש בחודשים הראשונים וזילוף טיפות סטרואידים למספר חודשים. 5. לא 6. לא. המשפט לא מדוייק 7. לא יכול להמליץ ללא בדיקה וקבלת כלל הנתונים. 8. לא מומלץ בכלל להרכיב ע.מגע צבעוניות 9. טכנית אין מניעה לטוס. מכיוון שיש ביקורת יום ושבוע, עדיף לטוס רק לאחר ביקורת של השבוע

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה