עובי קרנית מינימלי

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

04/07/2007 | 18:39 | מאת: עמית

מדוע ישנו עובי קרנית מינימלי עבור ניתוחי PRK/LASIK? הייתי מצפה לאור העובדה שרק האפיתל מגורד, שהעובי כלל לא יהווה שיקול. או שאולי מדובר רק עד מספרים מסויימים? אם כן אודה אם תציין מה הם. תודה

04/07/2007 | 18:45 | מאת: עמית

.

08/07/2007 | 15:30 | מאת: ד"ר יוסף דוייב

שלום רב, בניתוחי lasek/prk, האפיתל מגורד ומאפשר גישה לקרנית עצמה (סטרומה). חלק זה של הקרית מלוטש על ידי קרן הלייזר. לעובי הקרנית הנשאר לאחר ליטוש לייזר יש משמעות ביציבות המספר ובצורת הקנית. על כן, ישנו עובי מינימלי שבהחלט יש להמנע מלעבור גם בניתוחים מסוג כזה.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה