פענוח תוצאות C.T והשלכותיהן להמשך טיפול מקצועי מקל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/09/2010 | 09:13 | מאת: קסם

סבתא שלי בת 87 אישה צלולה ומתפקדת. ברקע: יתר לחץ דם ועצירות כרונית. לאור דלקות שתן חוזרות ודימום ביצעה ציסטוסקופיה ב-31/8 ושם התגלה גידול נרחב בצד ימין ועוד אחד משמאלו. בבדיקת us בטן מתאריך 6/9 נמצר ממצא פוליפואידי בגודל 2.9X2.2 מתאים ל-TCC הומלץ על כריתת גידול TURBT בהקדם לצורך אבחנה היסטולוגית. בגלל שסבתא סובלת מזה 30 שנה מעצירויות ושותה תה סנה מדי לילה ומרגישה כאבים בפי הטבעת ובטן קשה ונפוחה כל הזמן היה לה חשוב לעשות קולונוסקופיה או בעצם היא העדיפה לעשות וירטואלית כדי לשלול את חששותיה וזאת לפני שהיא מחליטה לבצע ניתוח... משהתברר שבגילה לא עושים קולונוסקופיה וירטואלית הופנתה ל C.T בטן עם דגש לאגן ופי הטבעת. המימצאים מתאריך 16/9: מעבר חזה בטן: אנולוס מטרלי מסויד.בקע סרעתי קטן.פרוזדור שמאל מוגדל. כליות תקינות בגודל ובמיקום מרכזות סימטרית.ללא הידרונפרוזיס. ציסטות מרכזיות דו"צ וקורטיקולית מימין. שינויים טרשתיים באאורטה ובענפיה כולל עורקים קורונרים. הקולון איננו בדיסטנציה ואין לשלול בבדיקה זו ממצא אורגני בו בעיקר ברקטו סיגמה. בשלפוחית השתן הודגם תהליך פוליפואידי בקוטר 3.7 ס"מ הצומח מדופן ימין, השומן סביבה שמור.אין בלוטות מוגדלות באגן. בקע מפשעתי דו"צ מכיל שומן עם קשרית קטנה בבקע שמאל. שאלותינו: 1. לפי פענוח ה-C.T למי עלינו לגשת על מנת לעזור לה ולהקל עליה בנושא הכאבים בפי הטבעת( בשיטוט באינטרנט כדי להבין מה זה קולון הגעתי לתחום שנקרא קולון הידרותרפיה) ובכלל למי הכי נכון ללכת כדי שיעשה המשך טיפול אפקטיבי: פרוקטולוג, כירורג, רופא גריאטרי??? 2. בנושא הניתוח להסרת הגידול: מימדי הגידול גדלו משמעותית לטעמי בהשוואה בין ה-US לCT בטן האם זה אמין או שאלו בדיקות שונות והמדידות לא מדוייקות ואין להשוות ביניהם? 3. האם הניתוח הכרחי בגילה ועם הממצאים האחרים,שהרי היא מוטרדת שזה לא שווה לה לטפל בניתוח בשלפוחית השתן ולסבול אחר כך מהמשמעויות שאחרי הניתוח אם פי הטבעת גם צריך טיפול, איזה רופא יכול לתכלל את הבעיה ולראות את כל הנתונים לפני ההחלטה על הניתוח. האם רופא אורולוג יתייחס לתשובות ה-CT בהיבט הממצאים הנוספים??? לאן עלינו לפנות: מומחה גסטרולוגי/גסטרואונקולוגית?? אם השאלות לא בתחומך אשמח אם תפנה אותי לפורומים רלוונטיים. חייבת להגיד שהתחושה של החוסר ידע לאן לפנות כדי לקבל את המידע הכולל הטוב ביותר ויחד עם השיקול של סבתא אולי בכלל לא להיכנס לניתוח מפאת הגיל,ההרדמה והמשמעויות התפקודיות ודרכי הטיפול אחרי הניתוח,כל אלו ביחד יוצרים עבורי תחושה מייאשת מאוד ועל כן מודה לך מראש על עזרתך ועל היכולת לפנות אלייך זה לא ברור מאליו בברכת שנה טובה ומתוקה שנת בריאות והצלחה וחתימה טובה קסם

22/09/2010 | 20:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לגבי הכאב בפי הטבעת היא צריכה להבדק ע"י פרוקטולוגף יתכן והיא סובלת מ- סדק בפי הטבעת. הטיפול בבעיה זו היא לרוב ע"י משחה, ללא צורך בניתוח. לגבי הגידול בשלפוחית אינני רואה מנוס מהניתוח שהוצע לה. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב